Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: IN ZORI Sâmbătă, 21 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ionuţ Dragu

30 Noiembrie 2011
Vizualizari: 1684
Comentează add

Compania Facebook a anunţat prin fondatorul ei, Mark Zuckerberg, că va introduce condiţii mai severe de protejare a informaţiilor pentru a garanta datele confidenţiale ale utilizatorilor.

Facebook "va înăspri politicile de confidenţialitate"

ionut-dragu

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg. Foto: Reuters.

Potrivit BBC, reţeaua socială de internet Facebook a anunţat că a ajuns la un acord cu comisia pentru comerţ a Statelor Unite, în urma căruia îşi va înăspri politicile de utilizare a serviciului şi se va supune auditului extern.

Potrivit acordului, citat de BBC, Facebook va fi obligat să obţină acceptul utilizatorilor pentru a face anumite schimbări privind condiţiile de protejare a informaţiilor.

De asemenea, noul acord obligă Facebook să închidă în termen de 30 de zile accesul către conturile de utilizator şterse de pe reţea.

În urmă cu doi ani, Facebook a admis că a permis accesul agenţilor de publicitate la informaţiile personale ale utilizatorilor, despre care reţeaua susţinea că sunt protejate.

Fondatorul companiei Facebook, Mark Zuckerberg, a recunoscut în final că firma sa a făcut unele greşeli.

Într-o postare pe blogul său, Mark Zuckerberg spune că angajamentul este unul pe termen lung şi vizează instrumente de control care să poată oferii utilizatorilor puterea de a decide cine le poate accesa informaţiile personale şi cine nu".

Decizia celor de la Facebook vine la scurt timp după ce compania FTC şi Google au reuşit să ajungă la o înţelegere în priviinţa reţelei sociale Buzz.

Mai mult, anul trecut compania FTC a reuşit să ajungă la o înţelegere şi cu compania care deţine serviciul de socializare Twitter, după ce FTC a susţinut că serviciul nu a reuşit să protejeze informaţiile personale ale utilizatorilor.


Etichete FacebookintimitateconfidenţialitateSUA

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live