Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI Sâmbătă, 08 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

2 Martie 2017
Vizualizari: 701
Comentează add

Cu ajutorul inteligenţei artificiale se speră că se vor depista utilizatorii cu tendinţe suicidale, a anunţat cea mai mare reţea socială de media.

Facebook va folosi algoritmi pentru a depista tentativele de sinucidere

sergiu-stet

Foto: pixabay.com.

Facebook intenţionează să folosească inteligenţă artificială şi să îmbunătăţească anumite mecanisme şi servicii pentru a putea preveni comiterea de sinucideri în rândul utilizatorilor săi.

Cea mai mare reţea socială de media anunţă că plănuieşte să integreze instrumentele de prevenire a fenomenului sinuciderii care monitorizează în prezent postările în reţea, într-o aplicaţie pentru postările video, Facebook Live şi pentru serviciul Messenger.

Cu ajutorul inteligenţei artificiale se speră că se vor depista utilizatorii cu tendinţe suicidale, anunţă compania într-o postare pe blog. Potrivit publicaţiei New York Post, în luna ianuarie o fată de 14 ani, aflată în plasament în Florida, a transmis, se pare, pe Facebook Live, momentul sinuciderii sale.

Conform Reuters, compania Facebook monitorizează deja cu ajutorul inteligenţei artificiale materiale considerate ofensatoare transmise în format video.

Potrivit anunţului companiei, instrumentele actualizate vor oferi posibilitatea utilizatorilor care vizionează în timp real o transmisie video să comunice direct cu persoana respectivă şi să raporteze transmisia către administratorii reţelei.

Compania Facebook va pune la dispoziţie anumite resurse, cum ar fi comunicarea cu un prieten şi contactarea unui Help Line (linii dedicate de ajutor) disponibilă pentru utilizatorul care semnalează trasmisiunea video respectivă.

Sinuciderea este a doua mare cauză a deceselor în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 15 şi 29 de ani. Potrivit unui studiu realizat de Centrul Naţional pentru Statistica Sănătăţii, rata de sinucidere a crescut cu 24 de procente în Statele Unite ale Americii între anii 1999 şi 2014.


Etichete Facebook LiveMessengerinteligenţă artificialăsoftprogramIT

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live