Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Duminică, 22 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

15 Ianuarie 2019
Vizualizari: 815
Comentează add

Conducerea companiei a anunţat că va investi suma menţionată în programe de știri, parteneriate și conținut media.

Facebook va aloca 300 de milioane de dolari pentru jurnalism de informare

sergiu-stet

  Foto: Arhivă.

Compania Facebook intenţionează să investească în următorii trei ani circa 300 de milioane de dolari în proiecte îndreptate spre dezvoltarea jurnalismului de informare, se menţionează într-un comunicat publicat marţi, pe blogul reţelei de socializare.

"Vom continua combaterea ştirilor false, a informaţiilor mincinoase şi a ştirilor de slabă calitate pe Facebook", a declarat unul din vicepreşedinţii companiei, Campbell Brown. Potrivit afirmaţiilor sale, Facebook nu uită că "are posibilitatea să ajute organizaţiile de ştiri locale în creşterea şi dezvoltarea lor", de aceea va investi suma menţionată în aceste scopuri, respectiv în programe de știri, parteneriate și conținut media.

Campbell Brown a subliniat că la începutul acestui an, Facebook planifică să organizeze o conferinţă cu participarea reprezentanţilor mass-media americane, a oamenilor de faceri şi a sponsorilor pentru a discuta pe marginea provocărilor cu care se confruntă jurnaliştii.

Agenţia TASS aminteşte că Facebook a fost fondată în anul 2004 de către Mark Zuckerberg şi trei colegi de-ai săi în perioada studiului la Universitatea Harvard din SUA. În prezent, reţeaua de socializare cu acelaşi nume este considerată drept una dintre cele mai mari din lume.

Conform datelor anunţatre de Facebook, reţeaua depăşeşte 2 miliarde de utilizatori activi lunar.


Etichete FacebookjurnalismreţeainformarefakenewsMark ZuckerbergHarward

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live