Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE - continuare Duminică, 26 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

18 Februarie 2019
Vizualizari: 267
Comentează add

Consiliul Federaţiei Ruse a comentat critic suspendarea de compania Facebook a paginilor unei subsidiare a Russia Today.

Facebook suspendă trei pagini până la clarificare afilierii lor

sergiu-stet

 Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, într-o vizită la sediul central al canalului TV Russia Today.      Foto: kremlin.ru/events/president/news/50911/photos.

Dreptul la libertatea cuvântului şi la libertatea informaţiilor trebuie apărat la nivel internaţional, această temă trebuie introdusă pe agenda internaţională, a declarat pentru agenţia RIA Novosti, Oleg Morozov, membru al Comisiei pentru apărarea suveranităţii de stat a Consilliului Federaţiei (camera superioară a legislativului rus), comentând închiderea paginilor RT de pe reţeaua de socializare Facebook.

Potrivit agenţiei de presă citate, Facebook a blocat paginile a patru proiecte independente ale Maffick Media, grup independent de jurnalism, care aparţine parţial agenţiei video Ruptly, care face parte din compania de televiziune RT.

Proiectele publică materiale video despre probleme de istorie, probleme sociale şi privind mediul înconjurător.

Facebook nu a informat proiectele amintite că vor fi blocate paginile şi nu a comunicat motivul pentru care s-a luat această decizie.

"Trebuie făcut tot ce prevede dreptul internaţional contemporan şi convenţiile internaţionale care apără dreptul cetăţeanului la libertatea de informare şi libertatea cuvântului", a remarcat Morozov.

După cum informează RIA Novosti, paginile au fost blocate în decurs de câteva ore după un material transmis de postul de televiziune CNN.


Etichete Oleg MorozovRussia TodayRuptlySoapboxWaste-EdBackthenpropagandătrolltroliRusia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live