Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Duminică, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Arina Petrovici

24 Mai 2018
Vizualizari: 613
Comentează add

Într-un comunicat, Facebook admite că a fost vorba de o încălcare a încrederii, însă precizează că nu au fost distribuite detalii despre conturi bancare.

Facebook nu va plăti despăgubiri utilizatorilor europeni

arina-petrovici

 Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg. Foto: Xinhua/Agerpres.

Facebook nu va plăti compensaţii celor 2 milioane 7 sute de mii de utilizatori europeni ale căror date au fost transferate necorespunzător firmei de consultanţă Cambridge Analytica, transmite Reuters.

Într-un comunicat, Facebook admite că a fost vorba de o încălcare a încrederii, însă precizează că nu au fost distribuite detalii despre conturi bancare, informaţii despre carduri de credit sau numere de cărţi de identitate naţionale.

În plus - subliniază Facebook - dezvoltatorul aplicaţiei implicate în această scurgere de informaţii a vândut către Cambridge Analytica date ale utilizatorilor americani, nu ale utilizatorilor din Uniunea Europeană.

În urmă cu două zile, la Bruxelles, fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a prezentat scuze în faţa parlamentarilor europeni, pentru greşelile comise de compania sa, în contextul recentului scandal legat de folosirea datelor personale şi a dat asigurări că se angajează să facă schimbări în acest sens.

 

Etichete Cambridge AnalyticaFacebookBruxellesMark Zuckerberg

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live