Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Vineri, 20 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Bogdan Mihai

24 August 2011
Vizualizari: 1942
Comentează add

Începând cu 25 august, reţeaua de socializare Facebook va aduce schimbări importante în modul de organizare a opţiunilor de confidenţialitate de pe site.

Facebook modifică opţiunile de confidenţialitate

bogdan-mihai

Foto: arhivă Reuters.

Facebook a anunţat schimbări majore asupra modului în care utilizatorii controlează setările de confidenţialitate pe site-ul de socializare, potrivit BBC.

După noile schimbări, fiecare postare va avea propriile setări, prin care utilizatorii pot determina cine le poate vizualiza.

Utilizatorii vor avea opţiunea de a confirma sau nu identitatea lor atunci când sunt menţionaţi într-o postare foto sau video.

Se speră că astfel se va elimina problema etichetărilor rău intenţionate, tehnică folosită pentru a adăuga numele unor persoane la imagini neplăcute.

Alte modificări includ:

• controale în linie: fiecare postare de pe peretele unui utilizator va avea controale individuale de confidenţialitate;

• înlăturarea tagurilor: utilizatorul are posibilitatea de a elimina tagurile în care este menţionat.

• tagging universal: utilizatorii vor putea eticheta pe oricine, nu doar persoanele din cercul de prieteni. Persoana etichetată poate alege să nu accepte apariţia pe profil a pozei sau a clipului în care este menţionată;

• localizare: utilizatorii pot adăuga zona geografică în care se află pe toate versiunile de Facebook, nu doar în aplicaţia de mobil;

• vizualizarea profilului: opţiunea de afişare a profilului aşa cum este văzut de alţi utilizatori.

Facebook în cifre
  • Peste 750 de milioane de utilizatori activi
  • 70% din utilizatori sunt în afara Statelor Unite
  • 50% dintre utilizatori se loghează zilnic
  • Fiecare utilizator are în medie 130 de prieteni
  • Este disponibil în 70 de limbi
  • Zilnic, 250 de milioane de utilizatori accesează reţeaua de pe dispozitive mobile
Acestea sunt ultimele schimbări dintr-un lung şir de încercări de simplificare a modului în care utilizatorii gestionează informaţiile personale.

În trecut, reţeaua de socializare a fost criticată pentru accesul greoi la setările de confidenţialitate, îngropate în meniuri obscure.

Chris Cox, un oficial Facebook, a declarat că reorganizarea opţiunilor de confidenţialitate nu înseamnă că vechiul sistem era confuz.

"Nu cred că vechile controale erau greoaie. Însă cele noi sunt mult mai bune. Scopul schimbărilor este doar de a face accesul la setări mai rapid, direct din pagina de profil", a declarat Chris Cox.

Oficialul a negat faptul că Facebook implementează schimbări la setările de confidenţialitate pe fondul pregătirilor companiei de a extinde accesul la reţeaua de socializare pentru copiii sub 13 ani.

Chris Cox a dat asigurări că setările actuale ale utilizatorilor nu vor fi afectate în timpul procesului de schimbare.

Noile opţiuni vor începe să apară pe site începând cu data de 25 august.


Etichete Facebookconfidenţialitatesetări

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live