Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Vineri, 20 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

12 Iunie 2020
Vizualizari: 616
Comentează add

Facebook News găzduiește știri naționale și locale, într-un flux pe care utilizatorul îl poate personaliza.

Facebook lansează secțiunea "News" pentru "informații de calitate"

sergiu-stet

    Foto: Arhivă.

O nouă secțiune dedicată știrilor a apărut pe Facebook, deocamdată doar în SUA, scrie La Republica citată de RADOR.

Este un nou pas către jurnalism pe rețeaua de socializare din SUA, unde compania lui Mark Zuckerberg a lansat oficial "News", după ce a testat-o încă din octombrie anul trecut. Noua secțiune își propune să atragă editorii și promite o mai mare difuzare a conținuturilor lor pentru a transmite informații de calitate.

Facebook News găzduiește știri naționale și locale, într-un flux pe care utilizatorul îl poate personaliza.
 
"Am lucrat cu unele dintre cele mai bune ziare din Statele Unite pentru a aduce cele mai bune povești ale lor pe Facebook News, așa că de fiecare dată când o deschideți, puteți primi cele mai relevante știri. Cu relatări originale de la peste 200 de editori pe teme generale și de actualitate, cu mii de editori locali, Facebook News vă oferă știrile care vă interesează cel mai mult", explică compania.
 
Utilizatorii vor avea acces la știri alese pe baza a ceea ce citesc și partajează. Pe Facebook News vor exista, totodată, și știrile zilei, selectate de o echipă de jurnaliști angajați de companie.
 
Alături de mass-media locală și națională, există jurnaliști specializați în sectoare individuale, precum știința sau finanțele, și cei care se ocupă de știri legate de comunități care se încadrează în cinci grupuri etnice: afro-americani, latini și hispanici, asiatici, nativi americani și nativi din Alaska și Hawaii.
 
Rețeaua de socializare speră să mențină astfel un pact de încredere cu cititorii într-o perioadă dificilă care, între fake news și proteste împotriva rasismului, aplicația Facebook a fost prejudiciată și depășită de Twitter și de alte platforme alternative, precum Signal, care au câștigat teren.
 
În ultimele săptămâni, fondatorul și CEO-ul companiei, Mark Zuckerberg, a fost nevoit să se ocupe și de greva angajaților care protestau pentru că Facebook nu a luat poziție împotriva atacului lui Trump la adresa rețelelor de socializare. 
 

Etichete Mark ZuckerbergFacebookștirieditorijurnalismcurator

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live