Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Marţi, 11 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ioana Dogaru

16 August 2012
Vizualizari: 2253
Comentează add

Fabrica Mercedes-Benz din Ungaria îşi va dubla capacitatea, în prezent de 150.000 de unităţi anual, iar numărul angajaţilor ar urma să crească de la 2.500 la 3.000.

Fabrica Mercedes din Ungaria îşi va dubla capacitatea

ioana-dogaru

Fabrica Mercedes. Foto: arhivă Reuters.

Grupul german Daimler va dubla capacitatea fabricii Mercedes din Ungaria, la 300.000 de unităţi pe an, potrivit cotidianului ungar Napi Gazdasag, citat de Portfolio.

În prezent capacitatea fabricii Mercedes din Ungaria este de 150.000 de unităţi anual, iar proiectul de extindere ar putea începe anul viitor.

Grupul german a început deja procesul de selectare a consultantului şi a firmelor de arhitectură şi avocatură care se vor ocupa de extinderea unităţii.

Fabrica a început în martie producţia de maşini Mercedes Clasa B.

Achiziţia terenului fabricii şi construcţia acesteia au costat până în prezent aproximativ 540 milioane de euro, la cursul actual.

Costul extinderii ar putea ajunge la câteva zeci de miliarde de forinţi, iar Mercedes-Benz Manufacturing Ungaria ar putea aplica pentru noi fonduri de stat.

Cotidianul ungar mai scrie că fabrica ar urma să fie echipată cu noua linie în 2014, iar producţia ar putea începe în 2015.

Mercedes-Benz Manufacturing Ungaria intenţionează să angajeze alte câteva sute de persoane.

Budapest Business Journal scrie că în iunie lucrau la fabrica Mercedes din Ungaria circa 2.500 de persoane însă numărul acestora ar urma să urce la 3.000 până la sfârşitul anului.

Fabrica Daimler este una dintre cele mai mari investiţii străine în Ungaria în ultimii ani şi împreună cu fabrica de la Gyor a rivalului Audi a fost vitală pentru economia Ungariei, puternic dependentă de exporturi.

În 2008, cei de la Mercedez-Benz au ales Ungaria ca destinaţie a noii sale fabrici deşi pe lista posibilelor destinaţii se mai aflau România şi Polonia.


Etichete fabricăMercedesUngariaDaimler

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live