Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Marţi, 21 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

11 Aprilie 2019
Vizualizari: 311
Comentează add

"Comisia Europeană se va folosi de toate mijloacele pentru a împiedica astfel de practici, deoarece aşa ceva nu este o cauză naţională", a declarat vicepreşedintele CE.

F. Timmermans - În tot mai multe ţări UE apar probleme cu statul de drept

sergiu-stet

 Vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans. Foto: Arhivă.

În tot mai multe ţări membre ale Uniunii Europene apar probleme legate de statul de drept, ceea ce a determinat Comisia Europeană ca să apeleze la toate mijloacele aflate la dispoziţia sa în vederea consolidării valorilor UE, printre care şi promovarea în cel mai eficient mod al principiului privind statul de drept, a declarat  joi, la Bruxelles, vicepreşedintele Executivului de la Bruxelles, Frans Timmermans.

În discursul său rostit la reuniunea plenului Comitetului European al Regiunilor (CoR), care este un organism consultativ al UE, Frans Timmermans a subliniat că independenţa instanţelor este importantă.

"Forţele politice ale unor ţări susţin că vor să lichideze moştenirea comunistă, însă îi numesc în funcţii pe judecători după ce mai întâi dau un telefon la sediul central al partidului", a adăugat oficialul european.

"Comisia Europeană se va folosi de toate mijloacele pentru a împiedica astfel de practici, deoarece aşa ceva nu este o cauză naţională. Experienţa ne-a demonstrat că Executivul de la Bruxelles respectă normele UE, ceea ce contribuie la creşterea încrederii acordate Uniunii Europene", a conchis France Timmermans.


Etichete Frans TimmermansPPESPDComisia Europeanăcorupţiestat de drept

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live