Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII... DE SARBATOARE Luni, 30 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Amalia Bojescu

6 Noiembrie 2017
Vizualizari: 824
Comentează add

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, îndeamnă lumea să iasă în stradă împotriva modificărilor pe care majoritatea parlamentară vrea să le aducă la legile justiţiei

F. Iordache: Manifestanţii ori nu cunosc legile, ori sunt manipulaţi

amalia-bojescu

  Florin Iordache, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, deputat PSD foto: cdep.ro

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, deputatul PSD Florin Iordache, afirmă că protestele oamenilor nu se justifică, întrucât - susţine el - solicitările lor au fost transpuse în lege. În opinia sa, protestatarii care şi-au manifestat nemulţumirea faţă de proiectul de modificare a legilor justiţiei fie au fost dezinformaţi, fie nu cunosc legile.

Florin Iordache: "Din punctul meu de vedere, solicitările din stradă noi tocmai le-am transpus în lege.

Ori există o foarte mare dezinformare, ori cei care protestează nu cunosc legile, pentru că cele două probleme invocate, cea cu numirea şi revocarea procurorilor, noi am prevăzut ca preşedintele să fie cel care are ultima semnătură.

Iar în ceea ce priveşte Inspecţia Judiciară, noi am hotărât să fie instituţie independentă. Deci, repet, dacă protestăm, hai să ne uităm şi pe legi.

Pe de altă parte, PNL este solidar cu manifestaţiile de stradă pentru independenţa justiţiei şi continuarea luptei împotriva corupţiei. Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a susţinut, după şedinţa de astăzi a partidului, că nu se pune problema politizării mişcărilor de stradă.

Ludovic Orban: Sigur, am îndemnat simpatizanţii partidului, membrii partidului să participe la aceste forme de protest, pentru că poziţia Partidului Naţional Liberal este similară cu poziţia exprimată de cetăţenii români care au participat la aceste forme de manifestaţie.

De asemenea, considerăm că manifestaţiile publice, marşurile, mitingurile, demonstraţiile sunt necesare, pentru că numai la nivel parlamentar, ţinând cont de aritmetica parlamentară, este foarte dificil să putem împiedica adoptarea măsurilor nocive ale partidului de guvernământ."

Ludovic Orban a mai spus că PNL este pregătit să recurgă în orice moment la forme de protest faţă de măsurile fiscale anunţate de guvern şi faţă de propunerile de modificare a legilor justiţiei, ne-a informat redactorul RRA Alina Bordeiaşu.


Etichete legile justiţieiprotesteFlorin IordacheLudovic OrbanPNLPSD

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live