Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: NOAPTE BUNĂ COPII! Marţi, 24 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

12 Decembrie 2017
Vizualizari: 1027
Comentează add

Ministrul Sănătăţii speră că noua lege a vaccinării va oferi ministerului sănătăţii instrumentul necesar pentru imunizarea populaţiei

F. Bodog: Stocurile de vaccin pentru rujeolă nu sunt folosite

Sursa foto: florianbodog.wordpress.com. 

Ministrul sănătăţii, Florian Bodog, afirmă că există stocuri disponibile de vaccin împotriva rujeolei. El a declarat că acestea nu sunt folosite de populaţie şi a reamintit că imunizarea este cea mai simplă cale de prevenire a îmbolnăvirii. 

Florian Bodog: "În momentul de faţă pot să acţionez limitat, şi pot să acţionez în ceea ce priveşte asigurarea stocurilor de vaccin, şi acest lucru l-am făcut.

Este foarte grav că încă în acest moment, cu toate că există stocuri suficiente de vaccin, de ROR, de vaccin pentru rujeolă, acesta nu e folosit, pentru că există refuzuri, pentru că sunt foarte mulţi copii care sunt plecaţi în străinătate şi care nu se mai prezintă la medicul de familie sau pentru că pur şi simplu nu sunt oamenii informaţi.

Îmi doresc ca noua lege a vaccinării să îmi ofere instrumentul, nu mie personal, ci Ministerului Sănătăţii să-i ofere instrumentul de acţiune în ceea ce priveşte imunizarea."


Etichete Florian Bodogministrul sănătăţiivaccinul contra rujeoleiimunizarea populaţieilegea vaccinării

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live