Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Marţi, 07 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Gavrilă

22 Septembrie 2017
Vizualizari: 881
Comentează add

Ultimele sondaje in Germania arata ca Partidului crestin democrat va obtine cele mai multe voturi si astfel, Angela Merkel va mai adauga inca 4 ani la lungul sau sir de mandate.

Extremiştii germani - vrăjitorii internetului

carmen-gavrila

Evolutia din sondaje a partidelor germane incepand cu 2013 (anul ultimelor alegeri federale). Foto: Wikipedia.

Ultimele sondaje in Germania arata ca Partidului crestin democrat va obtine cele mai multe voturi si astfel, Angela Merkel va mai adauga inca 4 ani la lungul sau sir neintrerupt de mandate de cancelar.

Dar surpriza acestor alegeri se anunta de la Alternativa pentru Germania, un partid de extremă dreapta care va fi principala forţă de opoziţie, pentru ca niciun alt partid nu vrea o alianţă cu această formaţiune.

Culoare şi zâmbete

Panourile electorale cele mai viu colorate, candidaţi fotografiaţi în plină mişcare, o impresie de energie şi forţă – toate acestea caracterizează campania electorală din Berlin a partidului de Extremă Dreapta, Alternativa pentru Germania, care conform sondajelor va fi pe locul trei ca pondere in parlament.

Lorzii internetului

Tot partidul de extremă dreapta domină fără drept de apel reţelele sociale şi chiar reuşeşte să întoarcă în favoarea sa criticile canalelor mass media tradiţionale. Cum? Partidul postează de exemplu un panou electoral provocator care devine apoi subiect de dezbatere în ziare, la radio şi televiziuni care astfel nu fac decât să aducă Alternativa pentru Germania şi mai mult în atenţia populaţiei.  Iar pentru acest partid se pare că e valabilă zicala ca şi publicitatea negativă este benefică.

Extremismul - produs de marketing

În esenţă, AFD, are o strategie electorală similară cu strategiile de marketing ale start-up urilor. Până acum, conform studiilor sociologice, extrema dreaptă a reuşit să atragă simpatizanţi şi posibili votanţi din toate bazinele electorale ale celorlalte partide.

Atracţia extremismului

O sursă AFD mi-a spus că cele mai uşoare ţinte pentru partidul său sunt germanii din electoratul tradiţional al Social Democraţilor, pentru că aceştia sunt dezamăgiţi de erodarea ideologică şi identitară a socialiştilor după atâţia ani de coaliţie cu creştin democraţii.

Nehotărâţii sunt ţinte

Extrema dreaptă are ca ţintă şi cele cam 30 de procente de electorat nehotarât sau aşa numiţii germani care sunt împotriva tuturor.


Etichete alegeri germaniagermaniaalegeriAlternativa pentru Germania

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live