Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Vineri, 14 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Vlad Drăghicescu, Bonn

24 Octombrie 2017
Vizualizari: 787
Comentează add

Alternativa pentru Germania - AFD a devenit a treia forţă politică, la nivel naţional, cu discursuri electorale împotriva migraţiei, anti-islam, anti-euro şi revizioniste.

Extrema dreaptă îşi face apariţia în Bundestag

vlad-draghicescu-bonn

Extrema dreaptă îşi face azi apariţia în Bundestag, camera inferioară a Parlamentului Germaniei, care are prima şedinţă după alegerile din septembrie.

Alternativa pentru Germania - AFD a devenit a treia forţă politică, la nivel naţional, cu discursuri electorale împotriva migraţiei, anti-islam, anti-euro şi revizioniste.

AFD are 92 din cei 709 deputaţi, care formează Parlamentul cel mai numeros, după cel al Chinei.  

În premieră după 1945, în Bundestag accede o formaţiune de extremă dreapta. Se aşteaptă ca prezenţa AFD în Bundestag să radicalizeze tonul dezbaterilor în acest for, unde subiecte sensibile precum imigraţia sau politicile sociale şi economice vor duce inevitabil la confruntări dure între naţionalişti şi celelalte partide.

AFD - un partid divers, din care fac parte deopotrivă facţiuni moderate şi altele mai dure, a promis că o va vâna permanent pe Angela Merkel, pe care o acuză de trădare de ţară, din cauza deschiderii graniţelor, în faţa imigranţilor musulmani.

Fosta economistă la /.../ Alice Weidel 38 de ani, unul dintre cei doi lideri ai AFD, consideră că marile partide germane ar gira o aşa numită islamizare a ţării; în pofida faptului că este lesbiană declarată, doamna Weidel militează pentru valorile familiei tradiţionale, spunând că situaţia ei personală nu influenţează legimitatea acestui demers.

În plus, partenera lui Weidel provine din Sri Lanka. Foarte controversat este şi celălalt lider al AFD, Alexander Gauland, aparţinând aripii naţionaliste conservatoare din partid.

Gauland, fost membru al Uniunii Creştin Democrate conduse de Angela Merkel, a propus recent reevaluarea acţiunilor Armatei Germane în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial şi a declarat că perioada nazistă nu mai afectează în niciun fel identitatea germană, în momentul de faţă.


Etichete Extrema dreaptăBundestagalegeriafdangela merkel

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live