Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... Sâmbătă, 01 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cerasela Rădulescu, Bruxelles

8 Iunie 2016
Vizualizari: 1076
Comentează add

Decizia comisarului de politică regională Corina Creţu vizează prima fază a proiectului de extindere a Liniei 4 de metrou din Bucureşti.

Extinderea liniei 4 de metrou, finanţată din fondul de coeziune

cerasela-radulescu-bruxelles

Comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu.

Aproximativ 55 de milioane de euro din fondul de coeziune au fost alocate astăzi prin decizia comisarului de politică regională Corina Creţu, pentru prima fază a proiectului de extindere a Liniei 4 de metrou din Bucureşti,

Este vorba despre tronsonul Parc Bazilescu-Străuleşti, aflat în fază de construcţie.

Decizia, semnată astăzi de comisarul pentru politică regională, Corina Creţu, vizează eşalonarea proiectului în două faze.  

Prima fază este încadrată pentru finanţare europeană în perioada 2007-2013, iar valoarea eligibilă a acestuia este de aproximativ 65 de milioane de euro, din care peste 55 de milioane reprezintă cofinanţarea din partea UE.

Valoarea iniţială estimată a întregului proiect este de aproximativ 98 de milioane de euro.

Comisarul pentru politică regională, Corina Creţu, spune că este un proiect important pentru transportul public din Bucureşti, unde aproximativ 50 de mii de locuitori ai cartierelor Bucureştii Noi şi Chitila se vor bucura de acces direct la sistemul de metrou.

Populaţia din nord-vestul Bucureştiului şi cea din oraşele Mogoşoaia, Buftea şi Chitila va beneficia de asemenea de acces mai uşor la reţeaua de transport de mare capacitate, afirmă comisarul european.

Extinderea actualei Linii de metrou 4 din Bucureşti, cu un segment în lungime de 1, 89 de km şi cu încă 2 noi staţii de metrou, va reduce cu aproximativ 65% timpul de călătorie cu transportul public de-a lungul coridorului corespunzător acesteia - potrivit unui comunicat al Cabinetului Comisarului pentru Politică Regională.
 


Etichete extinderea liniei 4 de metroufinanţată din fondul de coeziunetronsonul Parc Bazilescu-Străuleşticomisarul de politică regională Corina Creţu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live