Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DESCHIS IN WEEK-END - continuare Sâmbătă, 20 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

19 Mai 2011
Vizualizari: 2681
Comentează add

Mesajele voastre primite la numărul 0748.88.77.66 puse-n pagina de mine şi comentate de Gabi, Bogdan şi Patricia.

Extemporal la... SMS

-

Bine v-am regăsit dragi elevi! Credeaţi că aţi scăpat de extemporale? Ei bine, nu aţi scăpat, aşa că cei care nu s-au culcat pe-o ureche ci au stat cu ea lipită de aparatul de radio, au răspuns şi la tema „extemporalului la...SMS” de duminică 15 mai 2001: Ce ar trebui să facă România pentru a câştiga concursul Eurovision?
 

  • Cornel-Brăila


Salut prieteni. Ca să câstigam şi noi, ar trebui să candidăm singuri. Dar..... datorită caracterului nostru s-ar putea să ieşim pe locul doi. Vă doresc o duminică plăcută.


Anca J: Cornele dragă „optimismul” tău este de-a dreptul debordant. Din nefericire, asta ne caracterizează pe noi românii! Ne place să ne plângem de milă, îi invidiem pe alţii pentru că sunt mai buni ca noi, dar nu facem nimic să-i ajungem, nu mai vorbim să-i depăşim. Nici măcar nu „candidăm singuri”.
 

  • Monica:


Să existăm pe harta Europei din punct de vedere economic si politic.


Anca J: Am selectat pentru tine câteva paragrafe din Wikipedia :

România este o țară situată în sud-estul Europei Centrale, pe cursul inferior al Dunării, la nord de peninsula Balcanică şi la țărmul nord-vestic al Mării Negre

Economie: „(...), România este o ţară cu un venit mediu-superior”. “Uniunea Europeană a pus la dispoziţia României fonduri structurale (...) , destinate în principal dezvoltării (...). Absorbţia fondurilor a fost până în prezent însă foarte lentă, căzând victimă, atât lipsei de finanţare, cât şi corupţiei şi birocraţiei excesive

Politică: „Conform Constituției, România este un stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil”. „Integrarea României în Uniunea Europeană din 2007 a avut o influență semnificativă asupra politicii interne a țării. Ca parte a acestui proces, România a inițiat reforme, (...) şi a luat măsuri împotriva corupţiei. Cu toate acestea, în raportul de țară din 2006, România și (...) au fost descrise ca fiind cele mai corupte țări ale Uniunii Europene”

Conluzie: Conform Wikipedia, existăm, conform mentalităţii noastre colective, nu!!!!!

 

  • Tanţa din Roman, câştigătoarea ediţiei, ne-a trimis următorul mesaj:


Aseară, ai noştri n-au evoluat prea strălucit, au inceput cu un semiton mai jos, n-au transmis foarte mult, interpretarea nu a fost un suport potrivit pentru mesaj... Nu a fost ca in semifinale.


Anca J: Te felicit Tanţa pentru obiectivitatea răspunsului. Să sperăm că la următoarea ediţie a concursul Eurovision, România se va prezenta mai bine şi va ocupa o poziţie mai bună în clasament.
Oricum, tu eşti câştigătoarea unui album cu Lena, artista care a adus Eurovisionul la Dusseldorf anul acesta. Felicitări!


Etichete extemporalsms

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live