Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE Sâmbătă, 30 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Solomon

18 August 2010
Vizualizari: 1190
Comentează add

Comisia Europeană(CE) cere Franţei "să respecte normele" în legătură cu expulzarea romilor către România şi Bulgaria. CE spune că urmăreşte situaţia "foarte atent" pentru a verifica dacă sunt respectate toate normele.

Expulzarea romilor trebuie făcută cu "respectarea normelor"

sorin-solomon

Franţa a decis expulzarea romilor delicvenţi din ţară. Foto: AFP.

Franţa "trebuie să respecte normele" privind protecţia cetăţenilor europeni, a afirmat Comisia Europeană în timp ce Parisul se pregăteşte să expulzeze, joi, către România şi Bulgaria romii aflaţi în situaţie ilegală, relatează AFP.

Franţa "trebuie să respecte normele privind libertatatea de circulaţie şi libertatea de exprimare" a cetăţenilor europeni, a amintit purtătorul de cuvânt al comisarului european pentru Justiţie şi drepturi fundamentale ale cetăţenilor europeni, Viviane Reding.

Purtătorul de cuvânt, Matthew Newman, a recunoscut că statele au posibilitatea de a restrânge libertatea de circulaţie cu unele condiţii.

Dar, a adăugat el, Comisia Europeană urmăreşte situaţia "foarte atent" pentru a verifica dacă sunt respectate toate normele.

"Comisia Europeană a apărat constant şi continuă să apere necesitatea unei integrări sociale" a romilor în toate ţările din Uniunea Europeană, a declarat, la rândul său, Amelia Torres, o altă purtătoare de cuvânt a Comisiei.

Primele expulzări ale romilor aflaţi în situaţie ilegală în Franţa către ţările lor de origine, România şi Bulgaria, vor avea loc joi.

Un număr de 79 de romi, care au acceptat repatrierea voluntară în schimbul a 300 de euro de adult şi 100 de euro de copil minor vor fi repatriaţi joi către Bucureşti la bordul unui avion închiriat, a anunţat ministrul francez al Imigraţiei, Eric Besson.

Besson a subliniat că acesta este cel de-al 25-lea zbor de acest tip organizat de la începutul anului către România şi Bulgaria.

Ministrul de Interne, Brice Hortefeux, anunţase anterior că au fost desfiinţate 51 de tabere ilegale în Franţa.

"În total sunt 700 de romi care vor fi trimişi în ţările lor până la sfârşitul lunii", cu avionul, a afirmat el, precizând că primele zboruri vor avea loc la 19 şi 26 august, iar un al treilea este prevăzut pentru "sfârşitul lui septembrie".


Etichete Etnia romăromiFranţaRomâniaBulgariaexpulzareComisia EuropeanăMatthew NewmanViviane RedingEric BessonBrice Hortefeux

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live