Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Luni, 13 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman, corespondent RRA în Franța

24 Octombrie 2019
Vizualizari: 1274
Comentează add

Expoziţie la Luvru: Leonardo da Vinci 500 de ani de la moarte

daniela-coman-corespondent-rra-in-franta

Paris. Foto: Agerpres/EPA.

Astăzi, se deschide, la Muzeul Luvru din Paris, cea mai aşteptată expoziţie a sezonului cultural de toamnă: „Leonardo da Vinci 500 de ani de la moarte.

Rezervările de bilete făcute online au depăşit toate aşteptările, după cum relatează corespondenta noastră la Paris, Daniela Coman:

260 de mii de persoane cumpăraseră, până aseară, bilete pentru expoziţia Da Vinci 500 de la Luvru. Rezervarea online este obligatorie şi, de altfel, singura modalitate de a putea vizita expoziţia, care rămâne deschisă până pe 24 februarie 2020.

Luvru a reuşit să adune la un loc cel mai mare număr de tablouri ale lui Leonardo expuse vreodată: 11 picturi dintre cele doar 15, pe care el le-a creat. Celebra Gioconda şi alte 4 capodopere ale geniului floretin fac parte din colecţia permanentă a muzeului parizian.

Vizitatorii vor putea admira 162 de opere, cea mai mare parte desene, proiecte ale invenţiilor sale, manuscrise ilustrate, schiţe de tablouri niciodată realizate, împrumutate de peste tot din lumea.

Organizatorii pregătesc de 10 ani acest eveniment, unde va putea fi văzut şi celebrul desen „Omul vitruvian”, împrumutat de la Galeria Academiei din Veneţia, a cărui sosire era incertă până în urmă cu câteva zile, ca şi a altei pânze celebre „Madona Benois”, de la Muzeul Ermitaj din Sankt-Petrrsburg.

Organizatorii se aşteaptă ca expoziţia să primească între 5 şi 7 mii de vizitatori zilnic.
 


Etichete LuvruLeonardo da Vinci 500 de ani de la moarte

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live