Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Luni, 20 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

20 Iulie 2019
Vizualizari: 567
Comentează add

Expoziţie-experiment deschisă de NASA la Bucureşti, la 50 de ani după misiunea selenară Apollo 11 .

Expoziţie-experiment deschisă de NASA la Bucureşti

radiojurnal

In this image obtained from NASA, Apollo 11 Commander Neil Armstrong works near the lunar module Eagle on July 20, 1969. Buzz Aldrin / NASA / AFP

La 50 de ani după Apollo 11, misiunea americană ce a dus primii oameni pe Lună, NASA îi așteaptă pe cei pasionați de explorarea spațiului cosmic la o expoziție-experiment în București. Simulatoarele agenției spațiale americane redau toate dificultățile prin care a trecut echipajul. 

Ultimele 13 minute înainte de aselenizare au fost printre cele mai dificile și tensionate. Legăturile radio și video cu controlul misiunii de pe Pământ se întrerupeau frecvent, iar combustibilul modulului Eagle scăzuse la valori alarmante. În plus, naveta se îndrepta direct către o zonă cu roci și cu un crater uriaș. A fost momentul în care Neil Armstrong a întrerupt pilotul automat și a preluat conducerea vehiculului spațial. Şase ore mai târziu, Neil Armstrong a făcut primul pas pe Lună.

Acum, și copiii și adulții pot retrăi acele momente. Poți trece, la București, prin testele expoziției NASA, deschisă la Romexpo. Biletul costă între 30 și 160 de lei.


Etichete aselenizarenasa

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live