Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Duminică, 05 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristina Grecu

4 Aprilie 2013
Vizualizari: 1898
Comentează add

Ministerul educaţiei a solicitat inspectoratelor şcolare ca decizia de vizitare a expoziţiei "Corpul uman" de la muzeul Antipa să se ia în consiliul de administraţie al şcolilor.

Expoziţia "The Human Body" de la muzeul Antipa naşte controverse

-cristina-grecu

"The Human Body" la Muzeul Antipa. Foto: Oana Rusu.

Ministerul educaţiei a solicitat inspectoratelor şcolare ca decizia de vizitare a expoziţiei "Corpul uman" de la Muzeul Antipa să se ia în consiliul de administraţie al şcolilor şi cu acordul scris al părinţilor, pe motiv că ar avea un impact negativ asupra elevilor.

Muzeul Antipa îşi exprimă nedumerirea pentru această decizie şi cere ministerului să spună concret care sunt aspectele controversate ale acestei expoziţii.  

Reprezentanţii muzeului spun că au aflat din presă despre recomandarea ministerului educaţiei naţionale şi îşi exprimă nu doar nedumerirea, ci şi dezamăgirea faţă de lipsa de comunicare a acestei instituţii.

Ministrul educaţei solicita inspectoratelor şcolare ca decizia de vizitare a exploziţiei de "The Human Body" de la Muzeu Antipa să se ia în consiliul de administraţie al şcolilor şi cu acordul scris al părinţilor, semnalând aspecte controversate şi un posibil impact emoţional negativ asupra copiilor.

În cazul în care părinţii îşi dau acordul, acestora li se va recomanda să îi însoţească pe elevii minori cu vârsta de până la 12 ani la vizitarea expoziţiei.
 


Etichete Muzeul Antipa"The Human Body"eleviministerul educaţieiexpoziţie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live