Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Luni, 29 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ, Shanghai

31 Octombrie 2010
Vizualizari: 1511
Comentează add

Expoziţia mondială de la Shanghai, care se încheie duminică, a reuşit să bătă un record ce data din 1970 în privinţa numărului de vizitatori. Peste 73 de milioane de persoane au vizitat expoziţia în perioada 1 mai-31 octombrie.

Expoziţia mondială de la Shanghai, la final Expoziţia mondială de la Shanghai, la final - Conține galerie foto

sergiu-stet-shanghai

Pavilion la Expoziţia Mondială Shanghai 2010. Foto: Sergiu Şteţ.

În China, la Shanghai, Expoziţia Mondială 2010 se încheie duminică cu un forum internaţional şi un spectacol artistic.

La forum participa secretarul general al ONU, Ban Ki Moon, şi premierul Chinei, Wen Jiabao şi sunt dezbătute chestiuni legate de tema expoziţiei, “Un oraş mai bun, o viaţă mai bună”.

În discursul de deschidere a forumului, premierul chinez Wen Jiabao a declarat că, într-o lume în care peste jumatate din populaţia planetei trăieşte în oraşe, este extrem de importantă găsirea soluţiilor pentru o dezvoltare durabilă şi îmbunătăţirea calităţii vieţii în mediul urban.

Secretarul general al ONU, Ban Ki Moon, a declarat că îmbunătăţirea calităţii vieţii în oraşe trebuie să fie o prioritate având în vedere că peste jumătate din populaţia planetei trăieşte în oraşe, iar procentul este în creştere.

“Oraşele continuă să atragă populaţie. Sunt locurile în care mulţi îşi caută un loc de muncă pentru că oferă oportunităţi.

"Din oraşe apar multe idei inovatoare. Oamenii se îndreaptă spre ele în căutarea unei vieţi mai bune", a spus oficialul Naţiunilor Unite.

Ban Ki Moon a mai spus că expoziţia mondială de la Shanghai a adunat idei nepreţuite legate de abordarea problemelor vieţii în mediul urban şi găsirea unor soluţii.

Expoziţia mondială de la Shanghai este considerată cea mai de succes din ultimele decenii.

Expo 2010 a avut un număr record de vizitatori.

Peste 73 de milioane de persoane au vizitat expoziţia în perioada 1 mai-31 octombrie.

Precedentul record de vizitatori a fost înregistrat în 1970 la Osaka, în Japonia, cand expoziţia mondială a fost vizitată de 64 de milioane de persoane.

Un record a fost înregistrat şi în ceea ce priveşte numărul participanţilor: 197 de ţări şi teritorii şi aproximativ 50 de organizaţii internaţionale şi companii.


Etichete Expo 2010 ShanghaiShanghaiExpoziţia MondialăChinaONUBan Ki Moondezvoltareurbanoraşe

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live