Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Miercuri, 14 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

12 Noiembrie 2019
Vizualizari: 1649
Comentează add

Vernisajul a avut loc chiar de Ziua Veteranilor din Teatrele de Operații, la biserica ridicată de veterani în curtea Diviziei 2 Infanterie Getica.

Expoziția în memoria eroului Mădălin Stoica a ajuns la Buzău Expoziția în memoria eroului Mădălin Stoica a ajuns la Buzău - Conține audio

-

Fotografia eroului Mădălin Stoica a ajuns la soția acestuia (foto: Cristina Moise)

Veterani seniori și imaginea veteranilor moderni, iar în umbră membrii ai celor cinci familii încă îndoliate ale militarilor care și-au pierdut viața în perioada modernă în teatrele de operațiuni în care România a dislocat militari.

 

Acesta este tabloul Zilei Veteranilor, 11 noiembrie 2019, la Buzău.

 

Dincolo de tânguirea clopotului din Cimitirul Eroilor, omagiul jurnalistic a fost semnat de Ilie Pintea, corespondentul RRA în județul Hunedoara și autorul celei mai expresive expoziții fotografice Afganistan - chipuri ale războiului, ajunsă și adusă la Buzau, acasă la Mădălin Stoica, militarul erou al anului 2017, născut, crescut și instruit pentru război la Buzău.

 

Ilie i-a înmînat Aurei Stoica, vaduva militarului cu care colegul meu a stat umăr la umăr în mașina de luptă, un portret al combatantului din Afganitan - de altfel, povestea Ilie, și ultima fotografie a lui Mădălin, cel căruia îi este dedicată această incursiune foto în patria nespusă a războiului.

 

Expoziția lui Ilie Pintea stă patru zile în Biserica Pogorârea Sfântului Duh din curtea Divziei 2 Infanterie Getica din Buzău, biserica militarilor veterani.


Etichete Buzăuziua veteranilor în teatrele de operatiiAfganistanMădălin StoicaIlie PinteaDivizia 2 Infanterie Getica

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live