Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Joi, 27 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Bogdan Mihai

21 August 2011
Vizualizari: 1724
Comentează add

Lideri ai insurgenţilor susţin că a început la Tripoli revolta împotriva regimului colonelului Muammar Gaddafi. Acesta afirmă însă că rebelii "au fost zdrobiţi".

Explozii şi schimburi de focuri în capitala Libiei

bogdan-mihai

Tensiuni în Libia. Foto: Reuters.

Mai multe explozii şi schimburi de focuri au fost auzite în noaptea de sâmbătă spre duminică şi în cursul dimineţii la Tripoli, unde martori oculari au relatat despre confruntări desfăşurate în mai multe cartiere, potrivit BBC.

În mai multe cartiere au loc lupte de stradă. Un lider al insurgenţilor a afirmat că revolta împotriva regimului a început în Tripoli. 

Colonelul Muammar Gaddafi susţine însă că "şobolanii" care s-au revoltat au fost zdrobiţi de forţele de ordine.

Purtătorul de cuvânt al guvernului libian, Moussa Ibrahim, a confirmat producerea unor "mici confruntări" cu grupuri înarmate în cartierele Tajoura, Soug Jomaa sau Ben Achour, în apropierea centrului capitalei.

El a precizat că voluntarii şi forţele libiene au reuşit să-i elimine pe insurgenţii care s-au infiltrat în oraş, iar confruntările au durat numai o jumătate de oră.

"Situaţia este acum sub control", a declarat Moussa Ibrahim, în timp ce liderul libian, Muammar Gaddafi, a afirmat că masele i-au eliminat "pe şobolani" şi le-a cerut susţinătorilor săi "să vină cu milioanele" pentru a recuceri oraşele controlate de rebeli.

În jurul orei locale 3.30 (4.30, ora României), la Tripoli au fost auzite noi schimburi de focuri şi explozii, iar martori oculari au afirmat că la periferia de vest a capitalei se desfăşurau confruntări intense.

În cursul serii, mai multe media ale insurgenţilor au anunţat că zona cartierului Tajoura a fost "complet eliberată", însă informaţia nu a putut fi confirmată din surse independente.

Canalele televiziunii de stat au difuzat imagini din Piaţa verde din Tripoli, unde se adunaseră câteva zeci de persoane, purtând drapelul verde libian şi fotografii ale lui Gaddafi. Posturile TV oficiale au avertizat populaţia asupra unei "campanii mediatice ostile", insistând că situaţia din capitală se află sub control.


Etichete Lumea arabăTripoliMuammar GaddaficonfruntărirebeliLibia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live