Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (continuare) Sâmbătă, 01 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

16 August 2022
Vizualizari: 375
Comentează add

Un depozit de muniție din nord-estul peninsulei și un aerodrom de lângă Simferopol, un oraș situat în centrul Crimeei, au fost țintele exploziilor.

Explozii la obiective militare rusești din Crimeea

radiojurnal

  Foto: Arhivă.

Două serii de explozii au fost semnalate astăzi în peninsula Crimeea, la două obiective militare rusești.

Peninsula este ocupată de trupele ruse încă din 2014 și a fost anexată ilegal de Rusia, iar de pe aeroporturile de acolo au decolat, din februarie încoace, avioane care au lovit ținte militare, dar și civile, din Ucraina continentală. 

Un depozit de muniție din nord-estul peninsulei și un aerodrom de lângă Simferopol, un oraș situat în centrul Crimeei, au fost țintele exploziilor.
 
Nu se cunoaște natura acestora, însă în cazul atacului de la Djankoi, de la depozitul de muniție, partea rusă a vorbit despre un sabotaj.
 
Ucrainienii nu și-au asumat oficial responsabilitatea pentru aceste atacuri, procedând la fel ca în urmă cu o săptămână, când mai multe explozii au avut loc pe un aerodrom din vestul peninsulei, însă responsabilii de la Kiev au lăsat să se înțeleagă că s-ar afla în spatele loviturilor.
 
Pe aeroportul de la Hvardiiske s-ar fi aflat mai mult de 20 de aparate de zbor, bombardiere Suhoi 24 și avioane de vânătoare Suhoi 25, susține jurnalistul Hristo Grozev de la site-ul de investigații Belinkat.
 
Agențiile de presă ucrainene scriu că, după cele două serii de explozii, turiștii ruși care se aflau în concediu în Crimeea, la Marea Neagră, au luat astăzi cu asalt gara din Simferopol, încercând să fugă de acolo, iar câteva mii s-au îndreptat către podul de peste Kerci, care leagă peninsula de regiunea Krasnodar din Rusia.
 

Etichete exploziicrimeeaucrainarusia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live