Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Luni, 01 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Paul Poteraşi

25 Februarie 2012
Vizualizari: 1800
Comentează add

O persoană a fost transportată la spital, iar locatarii a 16 imobile avariate au fost evacuaţi în urma unei explozii care a avut loc într-un bloc cu patru etaje din cartierul ieşean Dancu.

Explozie puternică într-un bloc cu patru etaje din Iaşi

paul-poterasi

Explozie într-un apartament din Iaşi. Foto: Arhivă Agerpres.

O persoană a fost rănită şi 16 apartamente avariate, în urma unei explozii care a avut loc sâmbătă dimineaţă, într-un bloc cu patru etaje din cartierul ieşean Dancu.

16 dintre cele 17 apartamente au uşile smulse, iar locatarii au fost evacuaţi.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Iaşi, Mădălin Ţăranu, susţine că reprezentanţii companiei de gaze şi ai Inspectoratului pentru Construcţii au permis accesul anchetatorilor în imobil.

"Se intră pe grupuri restrânse, se porneşte cu parterul, se intră în fiecare apartament - echipă mixtă formată din poliţişti, reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, ai companiei de gaze, împreună cu proprietarul.

"Se fac cercetări privind aspecte legate atât de distrugerile provocate, dar şi de cauzele producerii acestei deflagraţii", a declarat Mădălin Ţăranu pentru Radio Iaşi.

Cauza probabilă a exploziei, de sâmbătă, de la Iaşi o reprezintă un aragaz lăsat nesupravegheat, conform declaraţiilor făcute de reprezentanţii companiei E.ON, care au efectuat cercetări la faţa locului.

Potrivit corespondentului Radio România Actualităţi, Raluca Daria Diaconiuc, în afară de un bărbat, care este proprietarul apartamentului unde a avut loc deflagraţia, nicio altă persoană nu a mai fost transportată la spital.

Conform purtătorului de cuvânt al unităţii medicale, Diana Cimpoieşu, starea bărbatului în vârstă de 36 de ani este stabilă.

Totuşi, acesta are arsuri de gradul I pe faţă şi pe membrele superioare, este evaluat în continuare şi are probleme pe căile respiratorii din cauza fumului şi a exploziei.

Perimetrul este încercuit de poliţişti şi jandarmi, iar cei 36 de locatari vor rămâne în stradă până la terminarea verificărilor.


Etichete Ştiri Nord-EstIaşiexploziepartamentMădălin ŢăranuE.ON

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live