Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Vineri, 20 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

7 Iulie 2021
Vizualizari: 377
Comentează add

În raportul preliminar dat publicităţii se arată că această conductă avea planificată următoarea inspecţie tehnică anul viitor.

Explozie Azomureș: Incidentul, generat de cedarea sudurii unei conducte

radiojurnal

 Explozie la combinatul Azomureș. Foto: Marcela German

Investigaţiile de la Combinatul Chimic Azomureş au confirmat că incidentul tehnic produs azi-noapte a fost generat de cedarea sudurii unei conducte.

În raportul preliminar dat publicităţii se arată că această conductă avea planificată următoarea inspecţie tehnică anul viitor.

Rezultatele finale ale cercetărilor sunt aşteptate în următoarele săptămâni. Ministrul mediului, Tánczos Barna, s-a declarat îngrijorat, după ce în doar câteva zile s-au produs trei incidente majore, printre care cel mai recent explozia din noaptea trecută de la Azomureş.


Tánczos Barna: Trebuie să verificăm acest lucru la nivel naţional, pentru că este inadmisibil ca în mai puţin de o săptămână să avem trei incendii, trei accidente şi incidente semificative pe platforme industriale, unde au fost, din păcate, şi victime şi unde s-au produs poluări semnificative ale mediului. Această anchetă, derulată de ISU, Garda de Mediu şi ISCIR, trebuie să indentifice toate vulnerabilităţile de pe aceste platforme, să le eliminăm şi să obligăm agenţii economici să respecte legislaţia şi să aibă grijă atât de angajaţii care lucrează pe platforme, cât şi de mediul înconjurător.


Etichete explozieazomuresministrul mediuluiinvestigatietanczos barna(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live