Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI Sâmbătă, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

7 Iulie 2021
Vizualizari: 286
Comentează add

Purtătorul de cuvânt al Azomureş, Ovidiu Maior, a precizat că nu au fost eliberate gaze toxice în atmoferă, iar populaţia din zonă nu este în pericol.

Explozia de la Azomureș: Pompierii au oprit extinderea substanţelor chimice

radiojurnal

  Explozie la combinatul Azomureș. Foto: Marcela German

O echipa de experţi de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, condusă de adjunctul Inspectoratului General merge la combinatul chimic Azomureş după explozia şi incendiul de azi noapte.
 
Potrivit conducerii uzinei, cauza incidentului ar fi fost fisurarea unei conducte la o instalaţie de producere a amoniacului.
 
La faţa locului au intervenit pompierii ISU şi ai serviciului privat pentru situaţii de urgenţă din cadrul operatorului economic, iar incendiul a fost lichidat.
 
Purtătorul  de cuvânt al Azomureş, Ovidiu Maior a precizat că nu au fost eliberate gaze toxice în atmoferă, iar populaţia din zonă nu este în pericol.
 
Ovidiu Maior: Colegii noştrii din partea de operare au izolat din timp, din punct de vedere tehnic, instalaţia, astfel încât aceste gaze, nu au ajuns în atmosferă şi practic flacăra s-a stins de la sine, au existat câteva mici focare de incendii, respectiv izolaţii de la cablurile electrice care au fost stinse de către pompierii de pe platforma Azomureş şi chiar în sprijin au venit si cei de ISU Mureş care au intervenit doar la aceste mici focare de incendiu.
 
El a adăugat că muncitorul care a fost rănit în urma incidentului se află în stare bună.
 
Colegii de la Radio România Târgu Mureş: Un coleg de al nostru a fost lovit de un ciob de sticlă şi i s-a acordat primul ajutor, pe platforma a fost transportat la serviciul de urgenţă de la Smurd, iar în jurul orei trei jumate, patru a fost externat şi starea sa de sănătate este bună.

Etichete AzomureșISUpompieriexplozieTargu Muressubstante chimice(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live