Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Duminică, 07 August

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

George Nuţă

1 August 2016
Vizualizari: 533
Comentează add

Numeroşi agricultori consideră că fondurile europene reprezintă singura soluţie pentru dezvoltarea şi modernizarea fermelor.

Expertiză pentru accesarea fondurilor europene Expertiză pentru accesarea fondurilor europene - Conține audio

george-nuta

Numeroşi agricultori consideră că fondurile europene reprezintă singura soluţie pentru dezvoltarea şi modernizarea fermelor.

Pentru a veni în sprijinul fermierilor, mai ales al micilor producători care nu dispun de resurse şi cunoştinţe, federaţia AGROSTAR s-a implicat direct şi oferă expertiza necesară accesării banilor de la Uniunea Europeană.

AUDIO: Euranet Plus. Europa verde.

Domnul Ştefan Nicolae, preşedintele AGROSTAR, ne spune de ce este necesar să fie ajutaţi micii fermieri.

Ştefan Nicolae: Pentru că, din păcate, nu sunt organizaţi în structuri asociative, nu au acces la credite, au o relaţie destul de grea cu băncile şi, pe de altă parte, producătorii mici sunt decapitalizaţi, pentru că ştiţi bine subvenţiile sunt în continuare o problemă în România. Chiar dacă avem ani buni de la aderare, cea mai mare problemă a lor este accesarea subvenţiilor, dreptul lor care li se cuvine. Suntem, iată, în luna iulie şi sunt sectoare importante în agricultură care nici acum nu au primit subvenţiile. Or, acest lucru normal că îi împiedică în ceea ce priveşte dezvoltarea afacerii, dezvoltarea business-ului în agricultura exploataţiilor pe care vor să le realizeze, iar pe de altă parte împiedică accesarea acestor fonduri europene. Federaţia noastră, pentru că reprezentăm interesele a 50 de mii de agricultori din România, din toate segmentele de activitate, au luat această iniţiativă ca centrele pe care le-am format pe fonduri europene, pe formare profesională din programul POCU să le dăm continuitate şi să le transformăm în centre de consultanţă pentru producători în accesarea de fonduri europene.


Etichete uebruxellescomisia europeanaeuropa verdeExpertiză pentru accesarea fondurilor europeneagrostarstefan nicolae

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live