Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI (Talk - show RRA) Marţi, 18 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

15 Noiembrie 2017
Vizualizari: 322
Comentează add

Într-o intervenţie pentru RRA, analistul Aurelian Dochia a vorbit despre pericolul creşterii inflaţiei şi al dobânzilor.

Experţii atrag atenţia că ritmul de creştere economică nu se va menţine

radiojurnal

 Foto: wikipedia.org.

Experţii în economie nu sunt convinşi că ritmul de creştere economică se va menţine. Într-o intervenţie pentru RRA, analistul Aurelian Dochia a vorbit despre pericolul creşterii inflaţiei şi al dobânzilor, factori care ar putea încetini puternic creşterea economică în 2018. 

"Este puţin probabil ca ritmul de creştere să se poată menţine la nivelul ăsta şi atunci în 2018, fără îndoială că unele din aspectele care acum par neîngrijorătoare, par în regulă, s-ar putea să îşi schimbe poziţia anul viitor şi una din îngrijorările principale mi se pare că este legată de deficitul bugetar. Trebuie să ţinem seama şi de faptul că avem indicatori cum este rata dobânzii, care a început să crească foarte rapid, inflaţia este deja peste nivelurile la care se aştepta şi Banca Naţională. Asta determină şi unele presiuni pe cursul de schimb care îi îngrijorează pe mulţi", a delarat Aurelian Dochia. 

Pentru consultantul de strategie de la Banca Centrală, Adrian Vasilescu, creşterea economică peste aşteptări este binevenită, pentru că românii pot spera astfel că se vor reduce decalajele istorice faţă de statele mai dezvoltate din vestul Europei. El a atras însă atenţia asupra nivelului ridicat al importurilor.

"Cei care critică creşterea economică spun că e o creştere bazată pe consum. Orice creştere e bazată pe consum. Problema este alta: creşterea economică bazată pe consum de importuri în special, pe consum mare de importuri şi aici este hiba şi aici trebuie să se îndrepte lucrurile, pentru că dacă continuă această creştere, consum mare de importuri, nu va fi bine", a declarat Adrian Vasilescu.


Etichete Adian VasilescuexperţiAurelian Dochia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live