Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MULTI-KULTI Vineri, 19 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

11 Iulie 2019
Vizualizari: 560
Comentează add

Concluzia apare într-un raport de observare a alegerilor europarlamentare și a referendumului, prezentat astăzi de reprezentanții organizației.

Expert Forum susține că nu au fost fraude la alegerile europarlamentare

radiojurnal

 Foto: Arhivă

Organizația Expert Forum, care a monitorizat alegerile din 26 mai, susține că procesul electoral a avut loc într-un mediu competitiv și nu au existat indicii care să demonstreze existența unor posibile fraude.
 
Membrii Expert Forum au precizat că cele mai multe sesizări primite au vizat votul în străinătate, dar acestea nu au fost de natură să afecteze rezultatele scrutinului. Datele sunt cuprinse într-un raport de observare a alegerilor europarlamentare și a referendumului, prezentat astăzi de reprezentanții organizației.
 
Septimius Pârvu, din partea Expert Forum, spune că modificarea legislației cu câteva luni înaintea alegerilor a creat confuzie și a dus la apariția unor erori în procesele verbale.
 
"Credem că alegerile și referendumul s-au desfășurat într-un mediu competitiv și s-au respectat drepturile fundamentale ale cetățenilor și credem că principalele probleme care au apărut în procesul electoral sunt cauzate de legislația care s-a modificat excesiv cu o perioadă scurtă înaintea zilei alegerilor", a declarat reprezentantul Expert Forum.

Etichete Expert ForumSeptimius PârvualegerieuroparlamentarefraudevotEFOR

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live