Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL * Meteo * Sport Miercuri, 20 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adrian Lungu, Sălaj

18 Iunie 2018
Vizualizari: 544
Comentează add

Prima expediţie românească de studiere a efectelor schimbărilor climatice asupra Marii Păduri Boreale, proiect în care RRA este partener media, a ajuns la Moscova.

Expediţia RO-CRES: Kremlin, teama unei defecţiuni auto şi gândul spre Urali

adrian-lungu-salaj

FOTO: SEBASTIAN OLARU

Expediţia RO-CRES (Romanian ClimateChange Research Expedition Siberia), prima expediţie românească de studiere a efectelor schimbărilor climatice asupra Marii Păduri Boreale, proiect în care Radio România Actualităţi este partener media, a ajuns la Moscova unde echipa a poposit pentru a-şi trage sufletul, dar şi pentru a rezolva o posibilă problemă la una dintre maşini, potrivit jurnalului expediţiei http://rocres.ccbjb.ro/jurnalul-expeditiei/.

În jurnal se arată că, după o zi lungă şi obositoare a urmat un popas mult aşteptat.  „După ce ne-am dezmeticit, principala grijă a fost o scurgere de ulei de una din maşini, motiv pentru primul stop după ce am plecat din nou la drum a fost un atelier de mecanică auto.

Singurul rezultat după vizita la atelier a fost faptul că am spălat o maşină. Nu cea cu scurgeri de ulei, ci alta.

Despre problema cu uleiul s-a căzut de comun acord că nu sunt grave, astfel încât am luat calea Moscovei, cu Sabin lăudându-ne pădurile din preajma capitalei Rusiei.

Spune el că numeroşi poeţi au fost impresionaţi până la lacrimi de arborii cu frunze ce adie la cel mai uşor vânt şi nu avem motive să nu-l credem.

Pe la orele amiezii am ajuns şi la Moscova şi, cu puţin noroc şi un flacon de pălincă de Zalău am găsit şi o parcare, aproape de centrul oraşului.

Oricum, pălinca noastră e mai bună decât votca rusească. Garantat”, scrie jurnalistul Sebastian Olaru însărcinat cu realizarea jurnalului expediţiei şi a fotografiilor aferente.

Echipa s-a arătat impresionată despre tot ce înseamnă o capitală de fost imperiu, făcând referire la curăţenia exemplară, la arhitectura impresionantă, dar şi la o mare de oameni, mulţi din ei veniţi la Campionatul Mondial de fotbal. 

Înainte de a rămâne peste noapte la o pensiune din apropierea Moscovei, „unitatea” expediţională s-a oprit şi într-o piaţă din capitala Rusiei pentru aprovizionarea necesară.

Numai că cea la care românii s-au oprit, Oxana, le-a vorbit pe româneşte.

Femeia este o moldoveancă din Republica Moldova stabilită în Rusia de 12 ani.

După alte cumpărături necesare, echipa s-a cazat la un hotel în Vladimir, o localitate nu departe de Moscova.

Următoarea etapă: drumul spre Urali!


Etichete RO-CRESexpeditieMoscova

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live