Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ISTORICA (R) Marţi, 04 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Bujancă

23 Iulie 2020
Vizualizari: 574
Comentează add

Ministrul agriculturii, Adrian Oros, declară că există speranța ca anul acesta prețul pâinii să nu crească.

„Există speranța” ca anul acesta prețul pâinii să nu crească

alina-bujanca

Foto: Arhivă.

Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a declarat astăzi, la Timișoara, că există speranța ca anul acesta prețul pâinii să nu crească.

El a afirmat că, potrivit specialiștilor, cantitatea de grâu recoltată în actualul sezon va fi de 6-6,5 milioane de tone, mai mică decât de anul trecut, din cauza secetei care a afectat mai ales zona Mării Negre.

Pe de altă parte, au fost zone din țară în care au fost obținute producții record, iar România va putea exporta circa 3 milioane de tone de grâu.

Adrian Oros: În  Programul Național Strategic să scriem în așa fel ghidurile încât toți cei care aparțin unei cooperative să obțină punctaj mai mare atunci când vor să acceseze o măsură. Și pe noi ne interesează, în primul rând, partea de procesare și partea de depozitare, pentru că de aceea suntem deficitari și avem o balanță comercială pentru produse agroalimentare de minus 1,4 miliarde de euro, pentru că la noi partea de depozitare și partea de procesare, de fapt, adăugarea valorii, este deficitară.

Anul acesta au fost însămânțate cu cereale  2,9 milioane de hectare, 80% din această suprafață fiind cultivată cu grâu.

1,2 milioane de hectare au fost afectate de secetă, iar 35.000 de fermieri vor primi despăgubiri, a căror valoare depășește un miliard de lei.


Etichete (ii)pretpainecrestere

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live