Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Luni, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

4 Iunie 2018
Vizualizari: 857
Comentează add

"Avem şansa de a accesa nişte fonduri pe care să le utilizăm pentru dotare şi pentru infrastructură"- spune ministrul Sorina Pintea

Există şansa de a recupera investiţiile şi pentru fonduri noi în sănătate

radiojurnal

  Emisiunea: "Serviciul de noapte" . Realizatori Maria Ţoghină şi Ruxandra Săraru. În studioul Radio România Actualităţi, ministrul Sănătăţii,  Sorina Pintea

Emisiunea: "Serviciul de noapte" . Realizatori Maria Ţoghină şi Ruxandra Săraru. În studioul Radio România Actualităţi, ministrul Sănătăţii,  Sorina Pintea

Realizator: "Aţi adresat un apel managerilor de spitale ca până la jumătatea lunii să depună proiecte pentru a accesa banii europeni necesari modernizării unităţilor sanitare. Câte din problemele spitalelor s-ar putea rezolva cu aceste fonduri europene?"

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea: "Ştiţi, ne tot plângem că nu avem aparatură medicală, că nu avem infrastructură adecvată. În sănătatea din România în ultimii ani totuşi s-au investit destul de mulţi bani. Eu n-am văzut foarte multe, dar, mă rog.

În acest moment avem o şansă. Avem şansa de a accesa nişte fonduri pe care să le utilizăm pentru dotare şi pentru infrastructură şi mai ales avem şansa să ne recuperăm investiţiile pe care le-am făcut începând cu 1 ianuarie 2014.

Asta înseamnă că toţi trebuie să facă nişte documente, că marea majoritate a documentelor le fac cei din minister, astfel încât să putem recupera acei bani pe care i-am utilizat şi să accesăm fonduri noi. Mie mi se pare extrardinar că avem această şansă şi sper să n-o ratăm".

Realizator: Dincolo de acest apel adresat public, veţi avea întâlniri punctuale cu managerii vizaţi pentru a îndeplini aceste sarcini, ca să spunem aşa? 

Sorina Pintea: "Da, deja am avut convorbiri telefonice şi  dimineaţă la ora 10:00 avem o videoconferinţă cu managerii spitalelor care au beneficiat de investiţii, de fonduri de capital, cu preşedinţii de consilii judeţene şi cu primarii localităţilor care au spitale în subordine.

Vom discuta şi despre spitalele regionale cu preşedinţii din Cluj, Iaşi şi Craiova, vom discuta despre apelul pe ambulatorii deschis până în octombrie - intenţionăm să modernizăm pe fonduri europene 150 de ambulatorii - să discutăm despre banii care au rămas din accesarea fondurilor pe Unităţi de Primiri Urgenţe; am avut 44 de proiecte, s-au aprobat 37".   


Etichete Sorina Pinteasanatatefonduri europeneserviciul de noapteUnităţi de Primiri Urgenţe

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live