Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL Sâmbătă, 31 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

20 Septembrie 2020
Vizualizari: 266
Comentează add

Ministrul sănătății atrage atenția asupra importanței vaccinării populației împotriva gripei sezoniere.

„Există risc de suprapunere” a două epidemii, de coronavirus și de gripă

radiojurnal

Epidemia de COVID-19 nu scade deloc în intensitate la noi în țară. Peste 9% dintre testele efectuate în ultimele 24 de ore au avut rezultate pozitive, fiind confirmate 1231 de cazuri noi.

7120 de oameni sunt internați în spitale, dintre care 470 la terapie intensivă.

Autoritățile fac din nou apel la populație să respecte măsurile de protecție sanitară pentru a limita cât mai mult posibil răspândirea virusului.

Ministrul sănătății, Nelu Tătaru, a atras astăzi atenția asupra importanței vaccinării populației împotriva gripei sezoniere, astfel încât să nu se suprapună epidemia noului coronavirus cu una de gripă.

El a precizat că au sosit deja primele doze de vaccin pentru categoriile vulnerabile în care vor fi incluse și cadrele didactice.

Nelu Tătaru: Noi am achiziționat trei milioane de doze de vaccin antigripal. Primele tranșe au venit de pe 15 septembrie, au fost distribuite DSP-urilor și medicilor de familie. Dincolo de categoriile de risc cunoscute, intenția este, în această toamnă și începutul iernii, în funcție de evoluție, să extindem și la personalul didactic, urmând să evaluăm evoluția din școli în această perioadă. Noi avem în acest an contractate trei milioane de doze cu posibilitatea de a contracta încă un milion. Anul trecut au fost doar un 1,5 milioane de doze de vaccin antigripal plus 500.000 de doze care s-au găsit la liber în farmacii pentru restul populației.


Etichete (ii)riscepidemiisuprapunere

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live