Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE - continuare Duminică, 26 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Gomboş

29 Septembrie 2017
Vizualizari: 515
Comentează add

Situaţia din Siria a fost discutată de preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, cu preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan.

Există condiţiile necesare pentru pace în Siria, consideră Vladimir Putin

catalin-gombos

Preşedintele Federaţiei Ruse Vladimir Putin şi preşedintele Turciei Recep Tayyip Erdogan         Foto: Arhivă.

Există condiţiile necesare pentru a se ajunge la pace în Siria, a declarat preşedintele rus, Vladimir Putin, după o întrevedere de trei ore pe care a avut-o la Ankara cu omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan, transmite AFP.

Cei doi lideri au convenit să îşi intensifice cooperarea în vederea atingerii acestui obiectiv. Federaţia Rusă sprijină, împreună cu Iranul, regimul lui Başar al-Assad, în timp ce Turcia s-a pronunţat pentru plecarea acestuia şi susţine grupări ale rebelilor.

Relaţiile dintre Moscova şi Ankara au fost tensionate din cauza conflictului sirian, mai ales după ce un avion rusesc a fost doborât de aviaţia de război turcă.

Situaţia s-a detensionat însă după tentativa de lovitură de stat care a avut loc în Turcia în vara trecută, când Vladimir Putin şi-a exprimat sprijinul pentru Recep Tayyip Erdogan. După acea dată, părţile au făcut eforturi comune pentru reglementarea conflictului sirian şi au demarat procesul de pace de la Astana. 


Etichete Recep Tayyip ErdoganBaşar al-AssadSiriarebeliVladimir Putin

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live