Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Joi, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

15 Octombrie 2018
Vizualizari: 408
Comentează add

În cadrul exerciţiului naţional "Seism 2018" ultimul eveniment din scenariu este o nouă replică a cutremurului de sâmbătă.

Exerciţiul "Seism 2018" continuă până miercuri

radiojurnal

În cadrul exerciţiului naţional "Seism 2018", ultimul eveniment din scenariu este acum o nouă replică a cutremurului de acum trei zile.

Aceasta ar fi avut loc la 16:45 şi ar avea magnitudinea 5,8 pe scara Richter.

Capitala ar fi cel mai afectat oraş, iar Poliţia şi Jandarmeria fac acum exerciţii de menţinere a ordinii publice şi de evaluare a pagubelor.

La Academia de Poliţie a apărut în cadrul exerciţiului situaţia ipotetică de extragere de sub dărâmături a unor persoane surprinse de ultima replică a cutremurului.

În cadrul aceluiaşi exerciţiu, o aeronavă din Slovacia a aterizat astăzi la baza militară aeriană 90 din Otopeni pentru a prelua cetăţenii străini care ar fi fost răniţi la cutremur. Liderul slovac de echipă, Matúš Hamza:


Matúš Hamza: Am venit aici în urma solicitării Guvernului României pentru a acorda sprijin autorităţilor. Avem patru avioane la nivel guvernamental care sunt disponibile pentru astfel de misiuni. Şi ce este important, aceste avioane fiind guvernamentale, au acces diplomatic, ceea ce înseamnă că pot ateriza în unele zone în care avioanele normale sau charterele nu pot ateriza.


Realizator: Exerciţiul "Seism 2018" continuă până miercuri.

Potrivit scenariului, bilanţul victimelor ar fi de peste 3.000 de morţi, 5.200 de răniţi şi 40.000 de persoane fără adăpost.


Etichete exercitiu seism 2018relica a cutremuruluipolitiejandarmeriebucurestiacademia de politiebaza aeriana 90 otopenivictime

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live