Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Vineri, 05 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

25 August 2017
Vizualizari: 713
Comentează add

Secretarul general al NATO a făcut apel la Rusia să-şi respecte obligaţiile legate de transparenţă în ce priveşte exerciţiul militar de amploare Zapad 2017.

Exercițiul militar Zapad 2017 "ar putea fi un pretext pentru altceva"

radiojurnal

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. Foto: nato.int.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a făcut apel, astăzi, la Rusia să-şi respecte obligaţiile legate de transparenţă în ce priveşte exerciţiul militar de amploare Zapad (Vest) 2017, programat la mijlocul lunii viitoare.

NATO se teme că manevrele militare ale Moscovei, care au îngrijorat Polonia şi ţările baltice, maschează de fapt mutarea unor importante forţe armate mai aproape de graniţele Alianţei.

Exerciţiul Zapad 2017 presupune dislocarea a circa 13.000 de militari şi câteva mii de mijloace tehnice de luptă la graniţa vestică a Rusiei, în Belarus şi în enclava rusă Kaliningrad, potrivit versiunii oficiale a Moscovei.

Liderii militari ai NATO cred însă că numărul participantilor ar putea fi mult mai mare, de aproximativ 100.000, care astfel ar putea fi relocaţi mai aproape de graniţele ţărilor baltice şi ale Poloniei, state membre NATO


Etichete zapad 2017natorusiajens stoltenbergtarile baltice

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live