Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Luni, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobriţoiu

28 Noiembrie 2018
Vizualizari: 664
Comentează add

În perioada 26-30 noiembrie 2018 se desfășoară CYBER COALITION 2018, cel mai important exercițiu de apărare cibernetică organizat de NATO.

Exercițiul de apărare cibernetică Cyber Coalition 2018

radu-dobritoiu

În perioada 26-30 noiembrie 2018 se desfășoară CYBER COALITION 2018, cel mai important exercițiu de apărare cibernetică organizat de NATO, având Centrul de coordonare în Tartu, Estonia. Exerciţiul este planificat de Comandamentul Aliat pentru Transformare, condus de Comitetul militar al NATO și are ca obiectiv principal instruirea şi testarea capacităţii Alianţei de a-şi apăra reţelele de calculatoare faţă de terţe provocări, atunci când se operează într-un domeniu deschis confruntărilor cibernetice.

La eveniment participă reprezentanți din toate țările membre ale Alianței, atât din mediul militar cât și din cel privat și academic. Exercițiul este de tip distribuit, iar fiecare națiune participă de pe teritoriul național, prin conectarea în mod securizat la rețeaua cibernetică pusă la dipoziție de Ministerul Apărării din Estonia și configurată pentru acest exercițiu de către Centrul CyberInt al Serviciului Român de Informații, precizează comunicatul de presă primit de la MApN.

România, participă cu o echipă de peste 70 de persoane coordonată de Ministerului Apărării Naționale, care acționează la Centrul de excelenţă pentru tehnologii avansate de securitate cibernetică din Academia Tehnică Militară din București.

Echipa este formată din reprezentanții Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Român de Informații, Serviciului de Telecomunicații Speciale, Serviciului de Protecție și Pază, Serviciului de Informații Externe, CERT-RO (Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică) și parteneri privați cu expertiză în domeniul securității cibernetice de la Avira, Bitdefender, Deloitte, Oracle, Provision, Safetech și SecureWorks.

Scopul exerciţiului este de a exersa proceduri şi măsuri de coordonare rapidă între experţii naţionali şi cei ai Alianţei, care îşi folosesc abilităţile de a gestiona o serie de scenarii a căror complexitate a crescut constant în ultimii ani. Utilizând un mediu virtual controlat, toţi participanţii au de parcurs scenarii care implică ameninţări complexe şi la care trebuie să ofere soluţii.


Etichete exercitiu NATO aparare ciberneticaCyber Coalition 2018

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live