Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINETI ... CU SOARE - continuare Sâmbătă, 21 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

21 Aprilie 2017
Vizualizari: 398
Comentează add

350 de militari români şi americani au participat joi, în poligonul din Smârdan, din judeţul Galaţi, la un exerciţiu tactic cu trageri cu muniţie reală.

Exerciţiu tactic în poligonul Smârdan, din judeţul Galaţi

florin-lepadatu

 

Pe o vreme foarte rea, cu ninsoare şi viscol puternic, 350 de militari români şi americani au participat joi, în poligonul din Smârdan, din judeţul Galaţi, la un exerciţiu tactic cu trageri cu muniţie reală.

Militarii americani se află în România în cadrul operaţiunii Atlantic Resolve, destinate să întărească flancul estic al NATO şi să descurajeze orice potenţială agresiune în Regiunea Mării Negre.

Corespondenta RRA, Maria Măndiţă, transmite: "Cei 350 de militari români şi americani au participat la un exerciţiu tactic cu trageri de luptă cu muniţie reală, executate cu tancuri americane Abrams, dar şi cele româneşti Bizonul, cu vehicule de luptă Bradley şi Jderul şi obuziere autopropulsate.

În ciuda vremii rele, exerciţiul a fost apreciat de partenerii americani.

General John Gronski, locţiitorul comandantului Forţelor Terestre Americane în Europa:" Atât SUA, cât şi România şi alţi aliaţi, toţi vrem să continuăm astfel de exerciţii precum cel de astăzi, exerciţii care îmbogăţesc viteza de mobilizare, de deplasare prin Europa şi interoperabilitate.

Vom continua să lucrăm împreună să apărăm libertatea noastră, dacă este cazul.

Toate aceste exerciţii precum cel de astăzi sunt exerciţii de apărare. Este vorba despre a ne apăra propriii aliaţi, nu despre a fi agresivi."


Etichete Exerciţiu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live