Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END (Continuare) Sâmbătă, 21 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristina Moise, Buzău

10 Mai 2021
Vizualizari: 572
Comentează add

Baza Aeriană Boboc din Buzău a găzduit o nouă etapă a unui amplu exercițiu la care au participat militari din mai multe țări.

Exerciţiu NATO la Baza Aeriană Boboc

cristina-moise-buzau

Foto: mapn.ro.

Baza Aeriană Boboc din Buzău a găzduit o nouă etapă a unui amplu exercițiu la care au participat militari din mai multe țări.


Reporter: Cristina Moise - Bună ziua! Militari români, americani, polonezi, olandezi și germani au folosit un scenariu fictiv prin care au recucerit baza aeriană prin atacuri la sol și destant aerian, totul cu scopul de a îmbunătăţi capacitatea de planificare, conducere și desfășurare a acțiunilor de luptă în context multinaţional și întrunit.

Exercițiul "Swift Response 21" - "Defender Europe 21" continuă însă în Baza Aeriană de la Boboc, iar până la sfârșitul acestei zile vor fi paraşutaţi nu mai puțin de 1.000 de militari din cele cinci națiuni participante.


La Boboc se află astăzi şi generalul-locotenent Daniel Petrescu, şeful Statului Major al Apărării, care a apreciat unitatea și solidaritatea aliaţilor într-un exerciţiu militar de o asemenea amploare - care, în fapt, înseamnă o parte componentă a seriei "Dacia 21 LIVEX".

(RS)


Etichete Exerciţiu NATOBaza Aeriană Bobocdacia 21 livexSwift Response 21" - "Defender Europe 21(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live