Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINETI ... CU SOARE - continuare Sâmbătă, 21 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mona Constantinescu, Constanţa

20 Martie 2017
Vizualizari: 361
Comentează add

Exerciţiul bilateral româo-american Spring Storm 17 este organizat de forţele navale române în raioanele maritime ale Mării Negre şi în zona de litoral de la Capul Midia.

Exerciţiu militar româno-american la Marea Neagră

mona-constantinescu-constanta

La Marea Neagră continuă un exerciţiu militar româno - american, ce are ca scop apărarea litoralului românesc şi a zonelor urbane în cazul unui atac pe mare.

Participă peste 1200 de militari din cele două ţări.

Exerciţiul bilateral româo-american Spring Storm 17 organizat de forţele navale române în raioanele maritime ale Mării Negre şi în zona de litoral de la Capul Midia, este în plină desfăşurare.

La el participă forţe aparţinând atât forţelor navale, aeriene, cât şi forţelor terestre.

Este de asemenea un exerciţiu interdepartamental, având în vedere că participă şi Ministerul de Interne, prin Garda de Coastă care a furnizat atât personal cât şi o navă participantă.

Exerciţiul cuprinde acţiuni complexe de apărare a litoralului românesc şi a zonelor urbane şi este bazat pe un scenariu de până la nivel de brigadă, în care sunt exersate procedurile operaţionale NATO.

Dacă la sfârşitul săptămânii trecute a avut loc o uriaşă debarcare pe ţărm, cu nave de desant şi tehnică impresionantă de luptă, astăzi sunt programate lansări de rachete antiaeriene Stinger, trageri cu obuziere de 88 mm şi cu armamentul de infanterie în poligonul de trageri sol-aer de la Capul Midia.


Etichete exerciţiu militar româno-americanMarea Neagră

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live