Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 26 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mona Constantinescu, Constanţa

20 Aprilie 2017
Vizualizari: 800
Comentează add

Militarii americani se află în România în cadrul operaţiunii Atlantic Resolve, destinate să întărească flancul estic al NATO şi să descurajeze orice potenţială agresiune.

Exerciţiu militar româno-american în poligonul de la Smârdan

mona-constantinescu-constanta

Foto: Mapn.

Pe o vreme foarte rea, cu ninsoare şi viscol puternic, 350 de militari români şi americani au participat astăzi, în poligonul din Smârdan, judeţul Galaţi, la un exerciţiu tactic cu trageri cu muniţie reală.

Militarii americani se află în România în cadrul operaţiunii Atlantic Resolve, destinate să întărească flancul estic al NATO şi să descurajeze orice potenţială agresiune în Regiunea Mării Negre. Corespondenta noastră, Maria Măndiţă, transmite din poligonul din judeţul Galaţi:

Reporter: Cei 350 de militari români şi americani au participat la un exerciţiu tactic cu trageri de luptă cu muniţie reală, executate cu tancuri americane Abrams, dar şi cele româneşti Bizonul, cu vehicule de luptă Bradley şi Jderul şi obuziere autopropulsate.

În ciuda vremii rele, exerciţiul a fost apreciat de partenerii american. General John Gronski, locţiitorul comandantului Forţelor Terestre Americane în Europa:

John Gronski: Atât SUA, cât şi România şi alţi aliaţi, toţi vrem să continuăm astfel de exerciţii precum cel de astăzi, exerciţii care îmbogăţesc viteza de mobilizare, de deplasare prin Europa şi interoperabilitate. Vom continua să lucrăm împreună să apărăm libertatea noastră, dacă este cazul. Toate aceste exerciţii precum cel de astăzi sunt exerciţii de apărare. Este vorba despre a ne apăra propriii aliaţi, nu despre a fi agresivi.

Reporter: Cât priveşte tehnica de luptă folosită de Armata Română, aceasta continuă programul de modernizare, a spus Florin Vlădică Lazăr, secretar de stat MApN.

Florin Vlădică Lazăr: Sperăm să avem un răspuns cât mai curând, pentru bateriile de rachete Patriot şi pentru sistemele High Mars, au fost deja trimise. În curând vom lua, bineînţeles, o decizie şi pentru blindatele 8x8, cel puţin pentru primele 94 în acest an.

Realizator: Autorităţile române nu au precizat câte rachete Patriot vor să cumpere şi nici ce sumă va fi alocată în acest sens, dar şeful Statului Major General al Armatei, generalul Nicolae Ciucă, a subliniat că aceste rachete vor fi parte din sistemul integrat de apărare a spaţiului aerian, alături de nou-achiziţionatele avioane multirol F-16.


Etichete Exerciţiu militar româno-american în poligonul de la Smârdanmapnmilitarisuaromaniatragerimunitie realaatlantic resolve

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live