Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRIETENII DE LA 10 - continuare Luni, 26 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobrițoiu

8 Martie 2016
Vizualizari: 1380
Comentează add

100 de militari canadieni și patru aeronave CF-18-Hornet sunt în această lună la Constanța unde se vor antrena împreună cu Forțele Aeriene Române.

Exercițiu militar aerian româno-canadian la Constanta Exercițiu militar aerian româno-canadian la Constanta - Conține video

radu-dobritoiu

Exercițiul Resilient Resolve își propune consolidarea relațiilor dintre Canada și România, continuând aplicațiile militare desfășurate în comun de armatele celor două țări. Obiectivul principal este întărirea încrederii reciproce în utilizarea procedurilor NATO, potrivit site-ului oficial al Forțelor Aeriene Canadiene.

Aeronave Canadiene ConstantaDetașamentul operativ aerian, format din aproximativ 100 de militari canadieni, este comandat de locotenent-colonelul de aviație David Turenne din escadrilele 2 și 3 ale Bazei Aeriene Bagotville, Quebec. Cele patru aeronave CF-18 Hornet au ajuns în România din Kuweit unde au baza pe perioada angajării în Operațiunea Impact. Contingentul CF-188 include membrii din Escadrila Tactică 425 și este susținut de unități din CFB Bagotville. Militari cu aeronave din această escadrilă au mai desfășurat la misiuni în ROmânia unde au participat, în 2014, la un exercițiu NATO executat la Câmpia Turzii. Tot în 2014, cele 6 aeronave canadiene care au participat la exercițiile de la Câmpia Turzii s-au implicat și în misiuni de patrulare în Estul Europei.

Forța Operativă Aeriană Canadiană prezentă acum la Baza Mihail Kogălniceanu din Județul Constanța este o unitate integrată cu tehnica aeriană necesară și funcții de suport logistic pentru a executa misiuni aeriene de tipul "agile, task-tailored, scalable, readily deployable" dar poate acționa și ca forță aerospațială expediționară. Aeronavele de tipul CF-18 (188) reprezintă aeronavele multirol de luptă ale Canadei și piloții din Forțele Aeriene canadiene sunt antrenați să execute misiuni de poliție aeriană, susținere aeriană, antrenamente și sprijin tactic pentru misiuni.

Despre exercițiul Resilient Resolve care se desfășoară îăn județul Constanța (pînă pe 10 aprilie), ministrul canadian al apărării Harjit S. Sajjan a declarat:

    Sunt mândru că Forțele Aeriene Regale canadiene își continuă eforturile de colaborare cu Forțele Aeriene ale României. Acest exercițiu bilateral este un nou exemplu al angajamentului Canadei în sprijinul aliaților din NATO și partenerilor internaționali.

Șeful Statului Major General al Armatei României, generalul Nicolae Ciucă, le-a urat succes participanţilor la exerciţiu, subliniind importanţa cooperării dintre Armatele României şi Canadei atât la nivelul forţelor aeriene, cât şi la cel al forţelor terestre şi navale:

            Prin activităţile de instruire planificate în acest an vom exersa procedurile comune în facilităţile de instruire avute la dispoziţie, concomitent cu menţinerea unei prezenţe persistente a trupelor NATO la graniţa sud-estică a Alianţei.

Potrivit site-ului Royal Canadian Air Force, comandantul Forțelor Aeriene Regale Canadiene, generalul-locotenent Michael Hood a declarat:

    Forțele Aeriene Regale canadiene sunt onorate să participe la aceste antrenamente cu partenerii din România. Piloții canadieni de pe CF-18 și achipajele de susținere continuă să-și demonstreze dedicația pentru națiunea noastră.

La exercițiul Resilient Resolve, alături de forțele canadiene, participă aproximativ 200 de militari din Forţele Aeriene Române, cu aeronave MiG-21 LanceR şi IAR-330 Puma.

Ceremonia de deschidere a exerciţiului aerian româno-canadian s-a desfășurat în Baza militară de la Mihail Kogălniceanu, judeţul Constanţa, în prezenţa şefului Statului Major General (SMG), generalul Nicolae Ciucă, a ambasadorului Canadei la Bucureşti, Joanne Lemay, şi a comandantului Diviziei 1 Canadiană, generalul-maior Dean Milner.


Etichete Exclusiv OnlineRESILIENT RESOLVEexercitiu romano-canadianaplicatie aerieana KogalniceanuCF-18 Hornet in Romaniageneral Nicolae CiucaFortele Regale Aeriene CanadieneOperatiunea Impact Kuweit

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live