Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Joi, 18 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Maria Măndiţă, Galaţi

3 Iunie 2022
Vizualizari: 371
Comentează add

Exercițiu militar multinațional la Centrul NATO Smârdan

maria-mandita-galati

Foto: Maria Mandita.

Militarii români și aliați din cinci state europene și din Statele Unite participă la un exercițiu multinațional la Centrul NATO Smârdan din județul Galați.

În cadrul exercițiului multinațional, astăzi, începând cu ora 11, va avea loc o secvență de instruire la care militarii NATO vor folosi atât tehnică de luptă terestră, cât și aeriană. La acest exercițiu multinațional, care se derulează din 24 mai, la Centrul secundar de instruire pentru luptă Smârdan participă peste 1.000 de militari români alături de camarazi de arme din Franța, Belgia, Bulgaria, Italia, Portugalia și Statele Unite ale Americii.
 
Instruirea personalului militar urmărește creșterea interoperabilității prin exerciții de comandament asistate de calculator, de antrenament cu trupe în teren și prin antrenamente tactice cu trageri cu muniție reală de luptă.
 
Prin astfel de evenimente de instruire, Comandamentul Brigăzii Multinaționale Sud-Est se instruiește pentru a fi în măsură să comande forțe dislocate în regiunea de Sud-Est a NATO în vederea asigurării contribuției acestei structurii la apărarea colectivă a Alianței, transmite Ministerul Apărării Naționale.

Etichete NATO Smârdanexercitiublindate

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live