Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: INTERPELĂRI PARLAMENTARE Luni, 24 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mona Constantinescu

12 Mai 2017
Vizualizari: 744
Comentează add

Timp de patru zile militari români, britanici şi americani se vor antrena alături de nave şi avioane de luptă

Exerciţii militare în Marea Neagră

mona-constantinescu

   

Militari români, britanici şi americani, alături de nave şi avioane de luptă, se vor antrena începând de astăzi, timp de patru zile, în Marea Neagră. La exerciţii participă şi un distrugător american dotat cu lansatoare de rachete de croazieră.

Corespondentul RRA Mona Constantinescu transmite că fregata "Regele Ferdinand", dragoarele maritime "Lt. Dimitrie Nicolescu" şi "Lupu Dinescu", împreună cu distrugătorul american "USS Oscar Austin" au ridicat ancora în această dimineaţă din portul Constanţa, pentru a participa în Marea Neagră la un amplu exerciţiu de antrenament.

Distrugătorul "USS Oscar Austin" este dotat cu lansatoare de rachete de croazieră cu rază lungă de acţiune şi cu sisteme de artilerie navală şi de lansare torpiloare antisubmarin, care îi permit nimicirea adversarului pe o rază de peste 1.000 km.

Cele patru nave vor executa proceduri de luptă antisubmarin şi de luptă împotriva ameninţărilor de la suprafaţă. De asemenea, sunt programate şi exerciţii de luptă antiaeriană, iar simularea inamicului aerian va fi asigurată de două aeronave MIG-21 Lancer ale Forţelor Aeriene Române şi de două avioane de vânătoare Taifun, din partea forţelor aeriene britanice.

Exerciţiile au ca scop creşterea nivelului de instruire a echipajelor navelor participante şi consolidarea interoperabilităţii între ţările membre ale Alianţei Nord-Atlantice.


Etichete exerciţii militareMarea Neagrăfregata "Regele Ferdinand"distrugătorul "USS Oscar Austin"

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live