Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Joi, 18 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Claudia Marcu, Amsterdam

13 Aprilie 2015
Vizualizari: 1315
Comentează add

La baza militară din Leeuwarden a început azi exerciţiul "Frisian Flag" la care participă avioane militare din Finlanda, Germania, Spania, Polonia, Olanda și SUA.

Exerciţii militare ale Alianţei Nord-Atlantice în Olanda

claudia-marcu-amsterdam

Exerciții NATO. Foto: flickr.com/shapenato.

În Olanda au început astăzi, noi exerciţii militare ale Alianţei Nord-Atlantice.

Antrenamentele forţelor NATO s-au intensificat în ultimul an ca urmare a crizei din Ucraina, în condiţiile în care Alianţa doreşte să îi transmită un semnal Federaţiei Ruse că este pregătită să răspundă la o eventuală agresiune împotriva unui stat membru din estul Europei.

La baza militară din Leeuwarden, în Olanda a început astăzi exerciţiul "Frisian Flag", operaţiune internaţională de amploare, la care participă avioane militare din Finlanda, Germania, Spania, Polonia, Olanda şi Statele Unite ale Americii.

Săptămâna trecută, 12 avioane F-15 americane au fost aduse în Olanda. Acestea au participat deja la câteva exerciţii cu avioane olandeze F-16.

Exerciţiile se desfăşoară deasupra Mării Nordului, în scenarii ofensive şi defensive realiste.

Obiectivul operaţiunii este consolidarea cooperării forţelor aviatice în interiorul NATO, dar şi în afara organizaţiei nord-atlantice, cooperare care se dovedeşte esenţială într-o intervenţie ca cea, de exemplu, din Irak.

Dacă aceste exerciţii îi vor impresiona pe ruşi rămâne de văzut. SUA vor să arate, însă, ţărilor europene că sunt un partener NATO pe care se pot baza.


Etichete OlandaNATOexercitiiantrenamenteLeeuwardenMarea NorduluiFrisian Flag

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live