Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Duminică, 03 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mona Constantinescu, Constanţa

22 Iunie 2015
Vizualizari: 910
Comentează add

În judeţele Tulcea şi Constanţa au loc astăzi exerciţii de simulare a inundaţiilor, în cadrul Administraţie Bazinale de Apă Dobrogea - Litoral.

Exerciţii de simulare a inundaţiilor, în Tulcea şi Constanţa

mona-constantinescu-constanta

Foto: captură youtube.com

În judeţele Tulcea şi Constanţa au loc astăzi exerciţii de simulare a inundaţiilor, în cadrul Administraţie Bazinale de Apă Dobrogea - Litoral.

Se doreşte astfel stabilirea responsabilităţilor necesare pentru remedierea deficienţelor, precum şi propuneri pentru îmbunătăţirea activităţii de management a situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii.

Exerciţiul se desfăşoară după un scenariu bine stabilit, conform căruia, în urma precipitaţiilor abundente s-au produs scurgeri pe versanţi cu pagube importante pe raza mai multor localităţi din bazinul hidrografic Dobrogea - Litoral.

Se va institui Cod portocaliu de precipitaţii cu cantităţi de 90 până la 100 de litri/mp, iar localităţile vizate în cadrul exerciţiului sunt Rasova, Topalu şi Oltina din judeţul Constanţa şi Babadag, Greci şi Luncaviţa din Tulcea.

La sfârşitul simulării se vor face evaluări la nivel de bazin hidrografic în vederea stabilirii termenelor şi responsabilităţilor necesare pentru remedierea deficienţelor, precum şi propuneri pentru îmbunătăţirea activitaţii de management a situaţii de urgenţă generate de inundaţii. 


Etichete ştiri sud-estConstanţaTulceaexerciţiisimulareinundaţiisituaţii de urgenţă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live