Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Luni, 20 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

26 Aprilie 2017
Vizualizari: 478
Comentează add

Noul proiect de lege elaborat în acest sens şi dezbătut, astăzi, la Bucureşti, prevede, între altele, înfiinţarea Colegiului Naţional al Moaşelor din România.

Exercitarea profesiei de moaşă ar urma să fie reglementată

radiojurnal

Foto: pixabay.com.

Exercitarea profesiei de moaşă ar urma să fie, în sfârşit, reglementată.

Noul proiect de lege elaborat în acest sens şi dezbătut, astăzi, la Bucureşti, prevede, între altele, înfiinţarea Colegiului Naţional al Moaşelor din România şi armonizarea cu legislaţia europeană din acest domeniu.

Astfel, "profesia de moaşă trebuie să acopere toată aria de servicii de îngrijire a femeii, de la contracepţie şi până la pregătirea pentru naştere, îngrijirea de după naştere, testarea pentru cancerele din aria ginecologică".

Preşedinta Asociaţiei Moaşelor Independente din România, Melania Tudose, deplânge faptul că majoritatea colegelor sale ajung să plece să lucreze în străinătate.

Melania Tudorse: "Profesia de moașă în România este reglementată la acest moment, nu avem norme de practică și de aceea nu se prea cunosc limitele în care își poate desfășura moașa activitatea și nu există o organigramă foarte bine stabilită.

"Prima promoție a terminat undeva în 2007. Moașele care termină facultățile nu pot să se angajeze, nu sunt scoase posturi la concurs, multe dintre fetele noastre pleacă.

"La momentul acesta am înțeles că avem 712 moașe licențiate, dar doar 591 lucrează în instituțiile de stat".


Etichete moasareglementareColegiul Naţional al Moaşelor din România

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live