Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Joi, 25 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ionuţ Dragu

27 August 2012
Vizualizari: 2046
Comentează add

După ce a răscumpărat pachetul majoritar de acţiuni al companiei MOL, executivul ungar spune că va proceda similar şi în cazul companiei E.ON.

Executivul ungar efectuează răscumpărări cheie în piaţa energiei

ionut-dragu

Premierul ungar Viktor Orban. Foto: Arhivă Reuters.

Guvernul ungar va răscumpăra în scurt timp pachetul de acţiuni deţinut de compania germană E.ON la o companie ungară de distribuţie a gazelor naturale, potrivit premierului Viktor Orban.
 
Guvernul condus de Viktor Orban a răscumpărat pachetul de 21% din acţiunile companiei petroliere ungare MOL de la compania rusă Surgut şi un pachet de 74% din acţiunile producătorului de componente auto Raba.
 
"Am răscumpărat acţiunile MOL de la ruşi, am răscumpărat unele companii de distribuţie a apelor de la francezi, vom răscumpăra şi E.ON de la germani", a declarat Viktor Orban, fără a oferi alte detalii.
 
Anterior, Viktor Orban a declarat la reuniunea anuală a diplomaţilor ungari că guvernul de la Budapesta vrea să transforme distribuţia de energie într-o activitate non-profit.
 
E.ON Foldgaz Trade Zrt este cel mai mare trader de gaze naturale din Ungaria.
 
Compania aprovizionează fiecare distribuitor de gaze naturale din Ungaria şi indirect toţi consumatorii casnici.
 
Grupul energetic ungar MOL şi-a vândut activităţile de distribuţie a gazelor naturale către E.ON în anul 2005 într-o tranzacţie evaluată, atunci, la 2,2 miliarde de euro, inclusiv datoriile.
 
În anul 2010 guvernul socialist de la acea dată şi-a asigurat opţiunea de a prelua operaţiunile angro cu gaze ale R.ON pentru a evita ca această divizie să cadă în mâini nedorite, dacă se va ajunge în situaţia ca această divizie să fie scoasă la vânzare.
 
La acea dată E.ON a precizat că dreptul de preempţiune al Ungariei pentru E.ON Foldgaz Trade Zrt este valabil până în 2016.

Etichete E.ONUngariarăscumpăraregaze naturalepetrolViktor Orban

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live