Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Vineri, 16 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alin Şerbănescu

27 Octombrie 2015
Vizualizari: 1041
Comentează add

Guvernul a aprobat reducerea la 9% a TVA la apa potabilă şi pentru cea destinată irigaţiilor şi scăderea impozitului pe dividende de la 16 la 5%.

Executivul a adoptat noi măsuri de relaxare fiscală

alin-serbanescu

Prim-ministrul Victor Ponta. Foto: gov.ro.

Noi măsuri de relaxare fiscală vor intra în vigoare de la 1 ianuarie 2016, în urma deciziilor luate în şedinţa de guvern de astăzi.

Executivul a adoptat şi pachetul de legi privind achiziţiile publice, care va fi dezbătut de Parlament în regim de urgenţă.

Guvernul a aprobat reducerea la 9% a TVA la apa potabilă şi pentru cea destinată irigaţiilor, scăderea impozitului pe dividende de la 16 la 5% şi ridicarea plafonului pentru înregistrarea microîntreprinderilor de la 65 la 100 de mii de euro.

Microîntreprinderile vor beneficia şi de o impozitare diferenţiată în funcţie de numărul de angajaţi.

Astfel, firmele fără niciun angajat vor fi impozitate cu 3%, cele care au un singur angajat cu 2%, iar microîntreprinderile care au doi sau mai mulţi angajaţi cu 1%.

Executivul a aprobat şi proiectul pachetului legislativ privind achiziţiile publice.

Premierul Victor Ponta a afirmat că prin aceste legi se doreşte îmbunătăţirea infrastructurii din România, dar şi evitarea unor situaţii precum cea de pe tronsonul Sibiu-Orăştie.

"Cazul Orăştie-Sibiu, unde s-a făcut studiu de fezabilitate în 2008, s-a făcut licitaţie în 2010, s-a semnat contractul în 2011 şi acum cei care au făcut toate alea ne ceartă pe noi în 2015, e un caz tipic de poblemă de sistem în achiziţii publice în infrastructură şi îmi doresc foarte mult ca prin aceste legi europene să modificăm acest lucru", declarat Victor Ponta.

Proiectul pachetului de acte normative privind achiziţiile publice va fi transmis în procedură de urgenţă Parlamentului pentru dezbatere şi vot. 


Etichete Guvernmăsuri de relaxare fiscalăreducerea TVA la apăscăderea impozitului pe dividenderidicarea plafonului pentru înregistrarea microîntreprinderilorpremierul Victor Pontaachiziţii publice

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live