Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Duminică, 18 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

8 Aprilie 2021
Vizualizari: 94
Comentează add

Executivul a dublat stimulentul de reinserţie pentru părinţii care se întorc mai repede la muncă.

Executivul a dublat stimulentul de reinserţie

florin-lepadatu

Foto arhivă

Guvernul a mandatat Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene să înceapă negocierile cu Comisia Europeană pentru aprobarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, prin care România ar urma să primească peste 30 de miliarde de euro pentru dezvoltare până în 2026.

Ministrul de resort, Cristian Ghinea, ar urma să meargă la Bruxelles săptămâna viitoare.

Totodată, Executivul a dublat stimulentul de reinserţie pentru părinţii care se întorc mai repede la muncă, la 1.500 de lei.

Ministrul muncii crede că decizia va determina aproape 20.000 de mame să se întoarcă la lucru şi în acelaşi timp, se vor face şi economii la buget.


Reporter: Petruţa Obrejan: "1.500 de lei vor primi acei părinți care decid să se întoarcă la muncă până la împlinirea vârstei de 6 luni a copilului. Măsura le-ar aduce acestora beneficii financiare, spunea ministrul muncii, Raluca Turcan, dar și profesionale.


Raluca Turcan: Aceasta este o măsură activă care încurajează întoarcerea la muncă, de asemenea, contribuie la creșterea veniturilor părinților, scade riscul deprofesionalizării și asigură o forță de muncă necesară, în momentul de față, la nivelul angajatorului.

De această măsură activă ar urma să beneficieze, mai spunea ministrul muncii, aproximativ 20.000 de părinți, iar impactul bugetar ar însemna 100 de milioane de lei pe an. Guvernul intenționează să vină cât mai repede și cu o nouă lege a salarizării, a afirmat, la finalul ședinței de guvern, premierul Florin Cîțu. El a precizat că a cerut ministerelor avizatoare să vină cu puncte de vedere asupra memorandumului propus de Ministerul Muncii, astfel încât săptămâna viitoare să fie aprobat de Executiv.


Florin Cîțu: Vom vedea cu ce formă va veni Ministerul Muncii după ce va discuta cu ministerele respective, dar nu cred că în această formă vom mai vedea sporuri sau dacă vor exista sporuri, acestea vor fi doar pentru o foarte, foarte mică categorie, cazuri foarte speciale.

Pe de altă parte, premierul crede că măsurile luate în ultima vreme arată că suntem pe drumul cel bun; lucrul, de altfel, spunea acesta, este recunoscut și de Fondul Monetar Internațional, care estimează o creștere economică pentru România de 6%."

O şedinţă de guvern este programată şi joi, pentru prelungirea stării de alertă. Executivul va lua şi o decizie privind perioada sărbătorilor Paştelui Ortodox. În hotărârea precedentă, privind Paştele Catolic, circulaţia persoanele a fost permisă în intervalul orar 20:00 - 2:00, pentru a participa la slujbele religioase în noaptea de Înviere. Premierul Florin Cîţu a spus că joi se va stabili dacă se schimbă ceva sau rămâne acelaşi interval orar, informează RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI.

 

Etichete executivguvern

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live